Aktivitet
19. august i Odense

Sæt kryds i kalenderen! D. 19. august inviterer Filmværket til open air film på Amfiscenen i Brandts Klædefabrik i Odense. 

Aftenen står i filmmusikkens tegn med talk og en efterfølgende visning af ‘The Good, the Bad and the Ugly’ på Amfiscenen foran Café Biografen i Odense.

PROGRAM

20.30: Talk med komponist Frans Bak om filmmusik og arbejdet som komponist
21.00: ‘The Good, the Bad and the Ugly’ / Sergio Leone, 1966 / 161 min.

Hvordan kan en films underlægningsmusik fuldkommen ændre en films udtryk? Og hvordan arbejder komponister egentlig?

Filmkomponist Frans Bak fortæller om sit arbejde som filmkomponist og om filmmusikkens former og virkemidler. Han har komponeret blandt andet “Forbrydelsen” og “Mine søsters børn alene hjemme” og er udover sit arbejde som filmkomponist også kapelmester og producer på adskillige danske popsange.

‘The Good, the Bad and the Ugly’ vil derefter blive vist med sit mesterlige soundtrack af den legendariske Ennio Morricone.

Der er fri entré og du vil i forbindelse med eventet få koldt at drikke og snacks til ganen i Café Biografens café. 

THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY (1966)

En nedgravet guldskat på svimlende 200.000 dollars er omdrejningspunktet i den banebrydende spaghettiwestern instrueret af Sergio Leone og med musik af Ennio Morricone. Tre revolvermænd er på jagt efter skatten: Den sammenbidte Angel Eyes (Lee Van Cleef) har fået færten. Tuco (Eli Wallach) ved, hvilken kirkegård der er tale om. Og Blondie (Clint Eastwood) kender navnet på gravstenen.

Slutduellen mellem de tre hårde halse under den bagende westernsol er ofte blevet imiteret (tænk Tarantino), men aldrig overgået – ikke mindst i kraft af Ennio Morricones naturstridigt lækre musikalske tema, der holder sekvensen svævende!

OBS: Tilladt for børn over 15 år.

GRUPPEN BAG

Eventet skabt af projektgruppen Filmværket og er blevet til med støtte fra Tuborgfondet og Nordea-fonden. Bag projektet står DaBUF i samarbejde med Ungdomsringen.