Anmeldelse
Drømmebyggerne
Danmark 2020
Instruktør: Kim Hagen Jensen
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Længde: 81 minutter

 

Skrevet af Judith & Ulrich Breuning / Filmfabrikken og Pråsen

 

 

Handling

Minna på 12 år savner sin mor, der har valgt en sangkarriere frem for familieliv, men har det på den anden side skønt sammen med sin far. Indtil fars nye kæreste flytter ind i deres hus sammen med sin datter Jenny. Jenny savner på sin side en far og har udviklet sig til en strid strigle, der udfordrer Minna på alle parametre. Minna har imidlertid opdaget et drømmeværksted, hvor alle mennesker har en drømmescene, som faktisk kan påvirkes. Hun overtaler drømmebyggeren Gaff til at hjælpe sig med at manipulere Jennys drømme til positiv tænkning. Det lykkes til en vis grad, men det er en farlig leg at blande sig i menneskers indre verden. Det er da også ved at gå grueligt galt, da et sandt mareridt bemægtiger sig drømmescenen. Før Minna og Jenny indser, at de faktisk har såre meget til fælles!

Om filmen

Kim Hagen Jensen debuterer som instruktør med Drømmebyggerne, og ambitionsniveauet er til at tage og føle på. Han vil skabe animation på internationalt plan, og Drømmebyggerne kan for så vidt ses som en dansk variation over temaer i Disney/Pixars Inderst inde fra 2015, hvor en stor del af handlingen foregår inde i hovedet på en pige. Men filmen er heldigvis også sin egen og et godt bud på meningsfuld underholdning for lidt større børn.

DaBUF-relevans

Sammenbragte børn med papsøstre (eller det mere positivt ladede navn bonussøstre) og søskendejalousi er noget, som alle børn kender eller i hvert fald har hørt om og derfor kan forholde sig til. Dette vigtige hverdagstema er så sat ind i et spændende og også sine steder uhyggeligt eventyrunivers, hvor manipulation og etiske fordringer er til diskussion. Hvilket summa summarum giver en film, som bør få et godt liv i børnefilmklubber, hvor en god introduktion som altid vil være velkommen.