FØDSELSDAG
 

Skrevet af Pråsens redaktion

 

 

Egentlig er Ulrich Breuning blot en prås – et lille tællelys, som lyser op for de nærmeste omgivelser.

I hvert fald er han den første Prås-modtager i DaBUFs historie. Han er også både den første og den seneste redaktør af medlemsbladet Pråsen.

Og så er Breuning en mand, som ikke just er kostforagter: Han er passioneret omkring såvel Tarzan, som Hemmingway, Gøg & Gokke, opera – og meget andet.

Måske i denne passion for alskens kulturudtryk findes nøglen til at forstå Ulrich Breuning som formidler: Han møder den enkelte tekst på dens egne præmisser og med stor nysgerrighed overfor, hvad den er bærer af. Det samme gør han med mennesker – ikke mindst børn og unge – han bestræber sig på at finde den rette tone og de rigtige (vittige) pointer som sikrer, at han har sin tilskuers opmærksomhed.

Som enhver, der har mødt eller oplevet Ulrich vil vide, er han et festfyrværkeri af formidling og filmfryd. Hans engagement brænder igennem og smitter uanset om han indleder kortfilm, laver sine opløftende introduktioner til Gøg & Gokke ,eller om han skal stemme sit publikum til en børnefilm, han mener forløser en vigtig menneskelig pointe.

I redaktionen oplever vi Ulrich som inspirator, indpisker og den varme faderlige hånd, der ligger på vores skuldre, mens vi skriver. Ulrich forsømmer aldrig en lejlighed til at rose vores tekster og de indsigter de bringer. Beskedent glemmer han, at det er hans knivskarpe redaktion, som får mange af teksterne til at skinne klart.

Prås af navn men åndeligt fyrtårn af gavn.

På vegne af hele DaBUF vil vi gerne lykønske Ulrich med de 75 år. DaBUF og formidlingen af film til børn og unge ville have set helt anderledes ud uden dig.

Pråsens redaktion