Quiz
Lavet af Marc Honoré / Pråsen

 

Nytåret bringer håb om forandring. Det er nu vi skal komme i bedre form; det er nu vi skal have en sundere livsstil; det er nu vi skal lære noget nyt. Nogle gange kan årsskiftet være det spark i røven, vi har brug for. Andre gange er det ikke helt nok. I anledningen af det nye år handler Pråsens filmquiz denne gang om håb, nye begyndelser eller mangel på samme.

1. Til trods for adskillige forsøg på at bryde den onde cyklus, må journalisten Phil opleve den samme dag igen og igen, indtil han lærer en eller anden form for lektie. Hvilken film er der tale om?

2. En ensom affaldsrobot forsøger at rydde op på en jordklode, der ligger øde hen på grund af menneskehedens overforbrug. Hvad er navnet på den nye robot, der ankommer til jorden for at undersøge, om der overhovedet er liv tilbage?

3. Den fattige og ensomme forfatter Pontus lader gang på gang sin stolthed komme i vejen for, at han kan komme videre med sit liv i Knut Hamsun-filmatiseringen Sult (1966). Hvilket arbejde tager den ærekære forfatter til sidst i et pludseligt indfald?

4. Glæden ved Berlinmurens fald byder hurtigt på nye problemer for østtyske Alex, da hans kommunistisk sindede mor vågner op fra sin koma og for alt i verden ikke må finde ud af, hvad der er sket uden for lejligheden. Hvad hedder filmen?

5. Efter hans karriere i 1960erne mere eller mindre går i står, får denne skuespiller et gevaldigt comeback i rollen som Vito Corleone Francis Ford Coppolas berømte Godfather fra 1972. Hvilken skuespiller er der tale om?

Svar

Tjek svarene ud i næste boks

  1. En ny dag truer (2003) (Groundhog Day)
  2. EVE (Extraterrestrial Vegetation Evaluator – på dansk: EVA) i Wall-E (2008)
  3. Besætningsmedlem på et skib.
  4. Good Bye Lenin! (2003)
  5. Marlon Brando