Artikel

Skrevet af Kim Bruun / Odense Filmklub 

 

 

Jeg glæder mig i denne tid. Biograferne har været åbne i nogle uger, børnefilmklubberne har så småt genoptaget visninger for de forventningsfulde medlemmer. Landsseminariet nærmer sig og inden vi ser os om, skal vi i gang med en ny sæson i børnefilmklubberne.

Fyraftensmøde om Genåbning 

Men allerede for en måneds tid siden, den 20. april, tog DaBUF forskud på glæderne ved at invitere til fyraftensmøde om temaet ‘Genåbning’. Et møde relativt mange gerne ville deltage i (31 styks for at være præcis), og et møde, der indgav energi og tiltro til fremtiden. Vi var alle opsatte på at få det til at fungere, og indtrykket var, at børnene ligesom vi er sultne efter at se film i fællesskab.

Dørene sparkes ind

Efter de praktiske informationer og forsikringer om, at sekretariatet følger godt med i udviklingen og sikrer, at vores rygge er dækket, så vi kan koncentrere os om dét, vi gør, blev det tid til egentlige snakke om genåbning og tiltag i dette regi.

Buster Holstebro fortalte, at de vil sparke dørene ind ved at have adskillige visninger i weekenden den 8. og 9. maj. Deres forhåbning er, at de kan bevise for alverden, at det sagtens kan lade sig gøre at sidde helt stille med lukket mund og  ansigterne vendt den samme vej. Eneste benspænd er selvfølgelig, at de kun kan have et begrænset antal medlemmer til deres visninger. Vi afventer spændt udkommet af Buster Holstebros bestræbelser.

Fed idé, men… 

Af andre gode ideer som blev delt denne tirsdag aften, vil jeg gerne fremhæve et forslag om at præsentere de frivillige, som tager sig af medlemmerne i biografen. Et billede og en kort tekst om de frivillige kan give medlemmerne og deres forældre  tryghed at vide, hvem de kommer til at møde i biografen.

En klub fortalte, at de have sendt postkort til alle børn i området for at minde børnene om, at filmklubben stadig findes, og at de kan komme i biografen sammen om ikke så lang tid. En fantastisk idé som dog måske begrænser sig til lidt mindre samfund end Odense, hvor jeg slår mine filmklubfolder.

Næste sæsons film

Sekretariatet kunne også fortælle, at Nyhedskataloget er layoutet og på vej til tryk. Når vi – forhåbentligt – ses i slutningen af juni, er kataloget klar til jer. Men hvis man er utålmodig efter at komme i gang, kan man også kontakte sekretariatet og få en forsmag på anmeldelserne af årets film.

Pengene sidder løst

Sekretariatet opfordrede igen til at alle klubber med en god idé søger penge hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). DUF har en lokalpulje, som giver tilskud til alskens arrangementer – blot skal man huske på, at pengene ikke gives med tilbagevirkende kraft. Man skal søge forud for sit påtænkte arrangement.

Film skal ses i… biografen

For tiden kører biograferne en kampagne med mindelser fra 1990’erne – og vores motto.

Det var Ole MIchelsen fra DRs filmmagasin ‘Bogart’, som sluttede sine udsendelser med credoet ‘Film skal ses i biografen’.

En inspiration jeg gerne vedgår spillede en rolle, da vi skulle lave et motto for DaBUF i arbejdet med vores vision og strategier i begyndelsen af 2010’erne.

I respekt for og kærlighed til biograferne fuldender jeg gerne cirklen og tilslutter mig Michelsen, mens jeg letter på min ikke eksisterende filthat.

Lad os mødes i mørket så snart og så ofte som muligt. For husk nu: Film skal ses i biografen.