Quiz
Lavet af Marc Honoré / Pråsen

Venskaber og fjendskaber. Det er tematikker vi ofte ser i børnefilm. I den nye animationsfilm ‘Ron – Virker næsten altid’ følger vi drengen Barney, der får en robot, som han skal oplære i venskabets mange facetter. I den anledning drejer Pråsens filmquiz sig denne gang om film, der omhandler stærke relationer, venskaber og fjendskaber.

1. På tværs af pigtrådshegnet opstår et venskab mellem lejrkommandantens søn og den jødiske fange. Hvilken film er der tale om?

2. I animationsfilmen ‘Hjem’ (2015) invaderes jorden på relativt fredelig vis af en race af rumvæsener, bøverne. Fjender fra det ydre rum får nys om bøvernes ny bopæl, og en 14-årig pige og et af rumvæsenerne må sammen redde jorden. Hvad er navnene på de to helte?

3. “Nogle gange må man gøre ting, også selv om det er farligt. Ellers er man ikke et menneske, men bare en lille lort!” Sådan lyder det berømte citat fra en berømt børnebog, der blev filmatiseret i 1977. Hvilken film drejer det sig om?

4. Mobbeofrene Alf og Toke beslutter sig for at tage sagen i egen hånd og hævner sig på skolens bøller. Hvilken film er der tale om?

5. I ‘Find Nemo’ (2003) må Marlin tage ud på lidt af et eventyr for at finde sin bortkomne søn. Lettere modvilligt har han en glemsom kirurgfisk med sig på rejsen. Hvad er navnet på Marlins hjælpsomme rejsekammerat?

Tjek svarene ud i næste boks

  1. ’Drengen i den stribede pyjamas’ (2008)
  2. Tip og Oh
  3. ‘Brødrene Løvehjerte’ (1977)
  4. ‘Min bedste fjende’ (2010)
  5. Dory