Anmeldelse
Ida og Pjalte (Raggie)
Estland, 2019
Instruktør: Karsten Kiilerich og Meelis Arulepp
Tilladt for alle
Længde: 90 minutter

Skrevet af Kirsten Østergaard, bestyrelsesmedlem

Lørdag den 20. november afholdt DaBUF filmgennemsyn øst og vest for Storebælt, hvor Ida og Pjalte blev vist. Læs Kirsten Østergaards omtale af filmen og få deltagernes bedømmelse. 

Den femårige pige Ida elsker sin storebror Mark, og de to har altid været de bedste legekammerater. Nu er Mark blevet større og skal begynde i skole. Han er sikker på, at Ida vil savne ham meget og derfor laver han dukken Pjalte, som skal holde lillesøster med selskab. 

Ida bliver glad for dukken, og opdager pludselig, at den er levende og kan tale indimellem. Det er der dog ingen, der tror på, heller ikke Mark, så børnene begynder at skændes meget og gennemlever mange følelser. Dukken føler, at den er skyld i deres uvenskab, så den stikker af, men kommer ud for nogle lidt farlige situationer. Nu er det op til de to børn at få reddet Pjalte fra farer som ondskabsfulde rotter og en usikker bådtur. Mon den redningsaktion lykkes, så de kan blive gode venner alle tre? Denne dansk-estiske animationsfilm er en musikalsk fortælling med søde sange undervejs.

 

Det siger de frivillige i filmklubberne om Ida & Pjalte

“Hyggelig børnefilm om venskaber, at vælge til og fra, ensomhed, forandringer, familie og plads sammen. Den er genkendelig med emner mindre børn er trygge ved. “ Majbritt, 49 år, Odsherred.

“Alt for lang. Målgruppen er måske 4 år og de kan ikke sidde stille og koncentrere sig så længe. “ Annette, 61 år, Herning.

“Jeg synes at den er lidt kedelig, men hvis jeg var 4-8 år så ville den nok være god. “ Ottilia, 10 år, Frederikssund.

“Rigtig sød. Dejlige tegninger. God historie til de små førskolebørn. “ Lonni, 46 år, Viborg.

 

Læs de andre filmomtaler fra filmgennemsynet

Coda (https://www.dabuf.dk/2021/11/22/coda/

Julemand og Co (https://www.dabuf.dk/2021/11/27/julemand-og-co/)

Skyggen i mit øje (https://www.dabuf.dk/2021/11/22/skyggen-i-mit-oeje/

Abestjernen(https://www.dabuf.dk/2022/01/26/abestjernen/)