Aktivitet

 

 

Nordisk Filmcamp i juli samler børn og unge til en uge med kreativt filmarbejde og fantastiske oplevelser i smukke omgivelser på Møn. 

Filminteresserede børn og unge fra Norge, Sverige, Grønland, Færøerne og Danmark inviteres til filmklub-træf sommeren 2022 i Danmark. Det overordnede mål er at fremme de unges entusiasme omkring film med en sproglig og tværkulturel oplevelse; samtidig med at styrke det nordiske samarbejde mellem filmfaglige organisationer med henblik på at fremme udviklingen af skandinaviske børnefilm. Vi samler 20 børn og unge fra hele Norden til kreativt filmarbejde over seks dage. De udvalgte deltagere i alderen 12-15 år får mulighed for at prøve kræfter med filmmediet i workshops med undervisning fra professionelle og filmkyndige hjælpere. Hele filmprocessen og afsluttes med 3 film, som vil blive præsenteret i Biografen i Stege i slutningen af Filmcampen.

Formålet med Nordisk Filmcamp 2022 er at børn og unge fra disse nordiske lande skal mødes og dyrke deres fælles interesse, udveksle meninger og erfaringer. Samtidig vil et sådant nordisk træf kunne danne grundlag for at fremme sprog- og kulturforståelse deltagerne imellem samt skabe netværk.

 “Der har længe været et fokus på manglen af nye, gode børne- og ungdomsfilm, der ikke bare er amerikanske blockbusters. Med Nordisk Filmcamp håber vi på at kunne inspirere og opfordre unge til at overveje en fremtid som filmskabere,” filmskoleleder på Filmfabrikken, Judith Breuning.

Undervisningen foretages af professionelle filmfolk, og Filmfabrikkens elever vil deltage som mentorer.

Nordisk Filmcamp er et samarbejde mellem Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber, Filmfabrikken, NFK – Norsk Filmklubforbund, Filmfestivalen BUFF Malmø, Film i Grønland, Film.gl og Klippfisk Færøerne. Filmcampen på Møn støttes af Nordisk Kulturfond og er tænkt som en tilbagevendende begivenhed.

For yderligere information kontakt: Lise-Lotte Bjørkholt/DaBUF International udvalg, mail: llb@tdc.dk