Artikel

Skrevet af DaBUFs sekretariat 

 

 

Det er svært at bevare pessimismen. Efter de alvorlige dyk i forbindelse med coronapandemien, strømmer medlemmerne nu igen ind i filmklubberne.

Vi kan med glæde meddele, at medlemstallet er godt på vej op igen med tilsammen 51.602 medlemmer i indeværende sæson! 

Derudover kan vi begejstret konstatere, at vi er oppe på samme antal klubber som inden pandemien i sæson 2019-20, nemlig 74 medlemsklubber(!) OG at vi skal mere end 10 år tilbage for at finde lignende tal for biografklubber, hvilket må siges at være bemærkelsesværdigt.

Vi ved, at der er filmklubber, som fortsat ikke er nået deres fulde medlemspotentiale efter pandemien, men der er også filmklubber, som sætter medlemsrekorder denne sæson. 

Uanset medlemstal er vi stærke sammen, og tallene er tydelige: filmklubberne lever i bedste velgående rundt omkring i landet. Og filmklubberne sørger for, at tusindvis af børn finder vej til de gode fælles filmoplevelser på det store lærred!

Udviklingen af antal medlemmer siden sæson 2013-14 og frem til i dag. Som det fremgår af grafen havde vi vores bedste sæson i 2019-20 – lige inden corona kom og ødelagde alting for os.

Udviklingen af antal klubber siden sæson 2013-14 og frem til i dag. Som det fremgår af grafen er vi oppe på samme antal klubber som før corona og flere biografklubber denne sæson end de sidste 10 år.