Pråsprisen 2023

 

 

 

Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber – DaBUF hædrede lørdag den 22. april 2023 BUSTER Filmfestival med Pråsprisen. En pris, som foruden æren byder på en illustration udført af Karla Nor Holmbäck og kr. 10.000,-. Prisen er sponsoreret af lokalforeningen Viborg Børne- og Ungdomsfilmklub.

Pråsprisen, som i år har 40-års jubilæum, gives til en person eller institution, som har udført fortjenstfuldt arbejde med at producere eller formidle billedbårne fortællinger til børn og unge. Det må man sige, at BUSTER Filmfestival har og fortsat gør! Festivalen føjer sig dermed ind i den fornemme række af pråsprismodtagere gennem fire årtier.

Siden år 2000 har BUSTER Filmfestival inviteret børn og deres voksne til at se nøje udvalgte film fra hele verden. I løbet af to uger i september inviteres mere end 30.000 børn ind i biografen, hvor de bliver diverteret med film, de ellers med stor sandsynlighed aldrig ville stifte bekendtskab med. Herudover byder filmfestivalen i årets løb på et utal af aktiviteter, som har til formål at hjælpe børn til at forstå verden gennem levende billeder.

I begrundelsen for tildeling af prisen fremhæves, at BUSTER er en lille figur, som har større gennemslagskraft, end størrelsen berettiger. Festivalen er i stand til at trække film og vidende mennesker fra hele verden til visninger og talks.

DaBUF har eksisteret i 70 år og har som formål at formidle film for, om og af børn. BUSTER Filmfestival deler langt hen ad vejen værdigrundlag med DaBUF, hvilket kun gør glæden ved at give prisen til BUSTER Filmfestival større. Gennem en årrække har DaBUF samarbejdet med BUSTER Filmfestival, bl.a. har filmklubberne leveret jurymedlemmer til BUSTERS Børnejury – og ladet sig inspirere af de mange film, tiltag og tilbud festivalen tilbyder.

Fakta 

Pråsprisen uddeles hvert år til en person eller flere personer, der har udført fortjenstfuldt arbejde med produktion og/eller formidling af billedmedier for børn og unge. Prisen blev første gang uddelt i 1983. Se de tidligere vindere på dabuf.dk/praasprisen/

Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber – DaBUF arbejder med formidling og produktion af billedmedier for børn og unge. DaBUF har på landsplan 74 frivillige filmklubber med mere end 50.000 medlemmer. Læs evt. mere om DaBUF på dabuf.dk/