Quiz
Lavet af Marc Honoré 

I år fejrer The Walt Disney Company deres 100 års jubilæum. I 100 år har de fortalt historier, der har været med til at forme generationer. Journalist Christian Bennike beskriver det ganske fint i en artikel om jubilaren: “Vi er alle børn af Disney.” På godt og ondt, må man tilføje. Denne gang drejer Pråsens filmquiz sig om Disneys film og historie.

 

  1. Under produktionen af denne film havde de ifølge Disney-producer Don Hahn bogstaveligt talt hængt filmens morale op på væggen: “Don’t judge a book by its cover.” Hvilken film er der tale om?
  1. Snehvide var Disneys første tegnefilm i spillefilmslængde, og i modsætning til de tidligste Mickey Mouse-kortfilm såsom Steamboat Willie (1928), var den ovenikøbet i farver. Tillige var det til denne produktion, at Disney-folkene fandt på storyboardet, som nu bliver brugt på nærmest alle filmproduktioner. Hvornår er Snehvide fra?
  1. Efter succesen med Snehvide kastede Disney sig ud i endnu et kæmpemæssigt projekt, der skulle vise sig at være et af de største flop i Disneys historie. Filmen var ikke som sådan en sammenhængende fortælling, men rettere en serie af otte animerede sekvenser akkompagneret af klassisk musik dirigeret af Leopold Stokowski. Hvad er titlen på denne film?
  1. I Californien i 1955 åbnede den første Disneyland-park. Inspirationen havde Walt Disney fået efter et besøg i en berømt dansk forlystelsespark. Hvilken forlystelsespark er der tale om?
  1. Disney indgik i 1991 et samarbejde med det fremadstormende animationsstudie Pixar, der med deres animerede maskot Luxo Jr. havde formået at gøre en skrivebordslampe nuttet. Levendegørelsen af ting var også helt central i Pixars første spillefilm. Hvilken film var Pixars første spillefilm?

Tjek svarene ud i næste boks

Svar

1. Skønheden og udyret (1991)

2. 1937

3. Fantasia (1940)

4. Tivoli

5. Toy Story (1995)