23-11-2018 – 4FORESTILLINGEN I BILLUND

Gennem 25 år har Billunds børn kunne se film for billig penge i Billund Centret – alt det krævede var et medlemskab af foreningen 4Forestillingen. Gennem tiden har 4forestillingen udviklet sig fra at være en forening for alle filmglade folk, hvor film ikke nødvendigvis var nyheder men stadig gode film for alle aldre til i dag at være en forening, der udelukkende viser nye film med dansk tale egnet for børn fra ca. 7 år. Dette har gjort at medlemstallet er steget stødt hvert år, og sidste sæson var medlemstallet langt over 200.

– Vi har mange familier hvor både børn og forældre er medlemmer, og de bruger muligheden for at se en god film sammen med mange andre lokale børn, siger formand, Søren Strøm.

I erkendelse af at det netop er film for mindre børn, der er på plakaten, har foreningen her i jubilæumsåret besluttet at lave en filmklub for medlemmer over 10 år.

Teens Filmklub er skabt i samarbejde med unge fra den lokale internationale skole ISB, som er med i gruppen om at danne rammerne og de hjælper ligeledes med til at skabe et hyggeligt filmmiljø i lokalet i Billund Centrets kælder.

– Vi har planer om at lave kælderen i Billund Centret til en hyggelig biocafe. Hvor der på sigt også vil kunne købes drikkevarer, slik, chips og evt. sandwich. Og der vil i fremtiden også blive kigget på bedre lyd for at gøre filmoplevelsen endnu bedre, siger formand, Søren Strøm.

Første film i denne sæson var søndag den 30. september kl. 16, hvor filmen Black Panther blev vist i kælderen samtidig med at 4Forestillingen viste Den lille vampyr i teatersalen.

Søren Strøm