Årets Film i DaBUF

For tredje år i træk afholder vi en afstemning om Årets Film i DaBUF-regi. Det gør vi, fordi vi, i Filmudvalget, ønsker at hylde og sætte fokus på den gode filmfortælling for børn og unge. Derfor kårer vi igen i år ‘Årets film i DaBUF’, når vi mødes til landsseminar i Svendborg i april.

Som de øvrige år foregår det som en online afstemning, hvor alle bestyrelsesmedlemmer og frivillige fra børne- og ungdomsfilmklubberne kan give deres mening til kende og være med til at beslutte, hvilken film der skal hædres og hyldes.

Vinderfilmen udnævnes til DaBUFs landsseminar d. 12.-14. april 2024. Sidste år var det Comedy Queen, der løb med den fornemme hæder.

Filmudvalget har nomineret 5 titler, der enten har haft danske biografvisninger i løbet af 2023 eller har været tilbudt klubberne i sæson 2023-24. Det er disse 5 film, der stemmes om. Filmene er udvalgt, så de både favner bredt indholdsmæssigt og aldersmæssigt.

Jan Frydensbjerg, Formand Filmudvalget

 

De 5 nominerede er:

Helt super – norsk animationsfilm om Hedvig, der drømmer om at blive superhelt. En actionfyldt, sjov og charmerende animationsfilm med vigtige budskaber om bl.a. præstationskulturen.

Close – belgisk drama, der både er tindrende smuk og ubærlig barsk. To 13-årige drenges tætte venskab og ubrydelige bånd sættes på prøve, da de starter på en ny skole, hvor der kommenteres på deres særlige venskab. Det får fatale følger.

Barbie – amerikansk blockbuster, der var med til at redde biograferne i 2023 verden over. Originalt og sjovt take på Barbie-verdenen, hvor fortællingen om hierarkiet mellem Barbie og Ken vendes på hovedet og bliver en perfekt kommentar til nutidens kønsproblematikker. 

Dancing Queen norsk hjertevarm teenfilm om Mina, der som klodset teenager drømmer om at passe ind. Og så drømmer hun mest af alt om at imponere E.D. Win, der er skolens nye populære dreng, Instagram-kendis og hiphop danser. Så Mina må på med danseskoene.

Spider-Man: Across the Spider-Verse – amerikansk animationsfilm med sin helt egen unikke tegneseriestil. Vi er med på et episk eventyr, der bringer Spider-Man fra Brooklyn tværs over multiverset. Her stilles han over for en skurk, der er stærkere end noget andet, han før har mødt.

STEM HER