Anmeldelse
Abestjernen (Apstjärnan)
Sverige, 2021
Instruktør: Linda Hambäck
Censur: Frarådes børn under 7 år
Længde: 75 minutter

Skrevet af Kirsten Østergaard, bestyrelsesmedlem

Lørdag den 20. november afholdt DaBUF filmgennemsyn øst og vest for Storebælt, hvor Abestjernen blev vist. Læs Kirsten Østergaards omtale af filmen og få deltagernes bedømmelse.

I denne svensk-danske animationsfilm følger vi pigen Johanne, som bor på børnehjemmet Mælkebøtten. Mange af de andre børn er blevet hentet, men Johanne er tilbage hver gang. 

Hun har hele sit liv drømt om at få en mor og en dag går drømmen endelig i opfyldelse. En gammel bil kører ind på gårdspladsen – og ud stiger en talende gorilla, som får lov at adoptere Johanne, der fremover skal bo på en genbrugsplads. Først er pigen noget tøvende overfor den nye og mærkelige situation, men snart forstår hun, at gorillaen vil hende det bedste, og de får et dejligt forhold. Desværre har de lokale myndigheder planer for gorillaens velbeliggende område, der kan sælges og laves om til Badeland. 

Kommunelederen viser sig at være en grådig magtperson, som selv vil score kassen. Han truer gorillaen, der er ved at miste alt, da han får jaget Johanne og hendes gode plejemor ud i skoven. Det kræver samarbejde og kløgt at klare skærene – og så er det jo slet ikke så dårligt at have en klog gorilla til mor.

Det siger de frivillige i filmklubberne om Abestjernen

“Den minder mig lidt om Pedersen og Findus, hvilket er en film jeg elsker. Handlingen er nem at følge med i, der er gode farver og man falder nemt for personerne. Jeg er sikker på at de mindste vil elske den. “ Lizette, 28 år, Hadsund.

“Irriterende stemmer. For børn mellem 3-5 år er den muligvis fin, men alt for lang. “ Charlotte, 56 år, Husets Filmklub.

“Fin film med ok temaer. Stille og rolig. Lige lovlig politisk korrekt, men en fin morale. Esge, 51 år, Viborg.

 

Læs de andre filmomtaler fra filmgennemsynet

Coda (https://www.dabuf.dk/2021/11/22/coda/

Julemand og Co (https://www.dabuf.dk/2021/11/27/julemand-og-co/)

Skyggen i mit øje (https://www.dabuf.dk/2021/11/22/skyggen-i-mit-oeje/

Ida & Pjalte (https://www.dabuf.dk/2022/01/29/ida-pjalte/)