Anmeldelse
Georgies verden (Scrapper)
Storbritannien 2023
Instruktør: Charlotte Regan
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Længde: 84 minutter

Skrevet af Asta Villaume 14 år, Herlev Skolebio

I oktober 2023 så 5 unge fra DaBUFs medlemsklubber forpremiere på filmen Georgies Verden. Efter fire måneders ventetid, har Asta Villaume fra Herlev Skolebio endelig fået lov at løfte sløret for, hvad hun synes om filmen! 

 

Hvad handler filmen om?

Georgies verden handler om en pige, som hedder Georgie.

Georgies mor dør pludseligt og Georgie står nu på egne ben. Hun vælger at bruge sin tid på at stjæle cykler med sin bedste ven, Jason,  og sælge dem for at få penge ud af det. Ud af det blå kommer hendes far på besøg, som hun aldrig har mødt før!

 

Hvad synes Asta? 

Jeg syntes, at der var noget anderledes ved filmen, og det var fedt!

Det, der gjorde den anderledes, var, at der var et slags filter på kameraet. Det gjorde, at lyset i filmen var mørkt og fik ting til at se mere dystre eller beskidte ud.

Jeg elsker, at Georgie og Jasons venskab udvider sig gennem hele filmen, og at de bliver tættere og tættere.

 

Ikke en helt almindelig film

Jeg vil dog sige, at filmen ikke minder mig om andre jeg har set. Det gør den ikke, da Georgies Verden er bygget anderledes op… Selvfølgelig er kontraktmodellen (hjemme ude hjemme) med i den, men når man tænker over det, sker der ikke det store i filmen, og det er man ikke vant til.

Så tænker man nok: “Hmm, er den så ikke kedelig, når der ikke sker så meget?” Svaret for mig er nej! Stemningen spiller en stor rolle i filmen, og det gør den derfor også i Georgies Verden. Fordi der er et filter på kameraet, og at filmen er lidt anderledes og dyster nogle gange er det med til at gøre filmen interessant!

Derfor synes jeg, at Georgies verden er en fed film!

Også selvom den nok ikke er for alle.