Anmeldelse
Luna og den magiske krystal (Latte & The Magic Waterstone)
Tyskland 2019
Instruktør: Regina Welker og Nina Wells
Tilladt for alle
Længde: 89 minutter

Skrevet af Ulrich Breuning / Filmfabrikken og Pråsen

Handling

Dyreungerne, pindsvinet Luna og egernet Tjum, er bedste venner, men også nogle værre pjatterøve, hvilket medfører en katastrofe, da de kommer til at ødelægge en vandbeholder. For skoven mangler vand, og skovens dyr frygter tørke og tørst. De to venner drager derfor på mission for at finde den magiske vandkrystal og dermed få vandkilderne til at springe igen. Det bliver en farefuld færd med forhindringer som en glubsk los, udspekulerede ulve og bjørne, der bare elsker at pjaske i vand og udføre de fineste vandballetter. Bjørnene mener nemlig, at vandet tilhører dem. Men vand tilhører jo alle!

Om filmen

Animationsfilmen Luna og den magiske krystal bygger på en for mig ukendt børnebog af den tyske forfatter Sebastian Lybeck, og den hed ved den danske udgivelse i 1967 Povl Pindsvin og vandstenen. Filmen er importeret af Angel Films, som har specialiseret sig i at sende primært europæiske børnefilm på det danske marked. Luna og den magiske krystal er naturligt placeret i det Pråsprisbelønnede selskabs skatkammer med ”kvalitetsfilm for børn”, som har samletitlen Min Rabalder Bio.

DaBUF-relevans

Det handler om venskab og sammenhold og om at frelse verden for en truende fare, så intentionerne er bestemt i orden, og hele filmen fremstår meget småbørnsvenlig med venligt designede dyrefigurer og funktionel animation. Alt syner således såre idyl, men desværre er handlingen selv for en småbørnsfilm meget forudsigelig og alt for tyndbenet.