Anmeldelse
Lassie kommer hjem (Lassie – Eine Abenteurliche Reise)
Tyskland, 2020
Instruktør: Hanno Olderdissen
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Længde: 96 minutter

Skrevet af Kim Bruun / Odense Filmklub for Børn og Unge

Handling

Grundet tidernes ugunst mister Frederiks far sit job, og familien bliver nødt til at flytte i lejlighed. Ulykkeligvis betyder det også, at familien bliver nødt til at skille sig af med familiens hund, Lassie. Men da Lassie bliver behandlet dårligt i sit nye hjem, og Frederik ikke kan undvære Lassie, sætter de begge ud for at finde hinanden.

Om filmen

Man skal have et hjerte af sten, hvis man ikke på et tidspunkt i sit liv har ønsket sig en colliehund præcis som Lassie. Karakteren taler til noget dybt i os, et ønske om en hengiven ven, et spejl på alle vores længsler. Nærværende udgave, som er den første film om Lassie produceret uden for USA, er ingen undtagelse. Lassie er modig, snarrådig, kærlig, alt det, vi forbinder hende med. Og ikke mindst er hun spillet af en ægte hund. At bagtæppet for hendes rejse er Tyskland, giver nogle flotte billeder af naturen (og hos undertegnede en forestilling om næsten at genkende Nordtyskland). Til trods for at smartphones og internet har en fremtrædende rolle i filmen, er det dog den gamle historie, som stadig drager.

DaBUF-relevans

Man går ikke helt galt i filmskoven, hvis man planlægger repertoire sammen med Lassie i filmklubben. Heller ikke med denne måske lidt overflødige udgave. Børn (og voksne) bliver stadig henførte af Lassies formåen og betagede af hendes nuttethed. Dog skal man være opmærksom på Medierådets anbefaling. Filmen kan være lidt voldsom for de mindste.