Anmeldelse
Frost 2 (Frozen II)
USA 2019
Instruktører: Chris Buck og Jennifer Lee
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Længde: 103 minutter

 

Skrevet af 
Charlotte Jørgensen,
Kolding Børne- og Ungdomsfilmklub

 

 

Handling

Elsa med den magiske evne til at fastfryse ting er den populære dronning af Arendal med søsteren Anna ved sin side som en evig, trofast støtte. Populære karakterer fra opus 1 er også med: Kristoffer, som er blevet kæreste med Anna, den lille talende snemand Olaf og rensdyret Sven. I filmens indledning skrues tiden tilbage, og pigernes far fortæller historien om, hvordan Arendal prøvede at lave en fredsaftale med nabolandet. Men de to lande endte i krig med hinanden. Elsa begynder at høre en mystisk sang, som kalder på hende. I troen på, at de kan finde oprindelsen til Elsas magiske evner, drager de fem ud på en spændende rejse.

Om filmen

Frost 2 er den længe ventede efterfølger til kæmpesuccesen Frost, som havde præmiere i 2013.

Filmen tager fat tre år efter, at etteren slap sit tag i tilskueren. Filmen er meget løst baseret på H. C. Andersens Snedronningen, og genren er med mange indlagte sange et musicaleventyr. De to instruktører har ikke tidligere arbejdet sammen, men de begge været med på gedigne Disney-succeser som for eksempel Tarzan, Pocahontas, Big Hero 6 og Zootropolis. Frost 2 læner sig op ad andre Disney-film, hvor der er stærke kvinderoller i spil. Pocahontas, Modig og Zootroplis viser også handlekraftige piger, der tager initiativ, beslutninger og viser selvstændighed.

DaBUF-relevans

I filmklubregi kan Frost 2 bruges til de lidt større børn. Filmen er vurderet Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år, hvilket er fuldt forståeligt. Den indeholder nemlig uhyggelige scener og en del drama, hvor balancen er hårfin med hensyn til, hvem der kan have glæde af at se filmen. Men det er en god og gedigen efterfølger, som sagtens kan bruges i klubberne, men den kan ikke stå alene. Det forudsættes faktisk, at tilskuerne har set den første film.