Artikel

Skrevet af Maria Have og Julie Tjalve 

 

 

Sæt kryds i kalderen! D. 19. august inviterer Filmværket til open air film på Amfiscenen ved Brandst Klædefabrik i Odense! 

Tag en ven i hånden og et picnictæppe under armen, når Filmværket inviterer til film under åben himmel i hjertet af Fyn. 

Aftenen står i musikkens tegn, hvor du forhåbentlig vil blive klogere på både musikkens rolle i film og på hvordan de storslåede soundtracks produceres.

Aftenen starter med en talk fra selveste Frans Bak, komponisten bag bl.a. Lad isbjørnene danse, Bullerfnis, forbrydelsen og MGP-missionen. Udover at være en dygtig komponist er Frans Bak også uddannet musiker fra Det Kongelige Musikkonservatorie, og har spillet keyboard i flere jazz-bands.

Frans Bak vil guide os gennem tilblivelsen af film soundtracks, og vil både fortælle om de kunstneriske overvejelser der ligger bag filmmusik og den mere tekniske arbejdsprocess. Med andre ord: både musiknørder og filmentusiaster vil kunne klappe i hænderne over Frans Bak.

 

Western i varmen 

Efter du er blevet filmmusik-ekspert vil der på en storskærm blive vist Sergio Leones mesterværk: The Good the Bad and the Ugly.

Den episke spaghetti western fra 1968 har både Clint Eastwood, Le Van Cleef og Eli Wallach i hovedrollerne.

Hvis ikke rollelisten er nok til at overbevise dig om, at du selvfølgelig er nødt til at se The Good, The Bad and The Ugly, så er soundtracket komponeret af musiklegenden Ennio Morricone. Morricones soundtrack indebærer sange sunget af indsatte, jodling og efterligninger af hyæne-hyl.

Derudover har Morricone komponeret den helt klassiske westernlyd til netop The Good, the Bad and the Ugly. (Hvis western-temalyden ikke automatisk dukker op i hovedet på dig, kan du se videoen nederst)

 

Praktisk info 

Eventet finder sted på Amfi Scenen i Odense d. 19. august fra kl. 20:30 til 23:45. Eventet er arrangeret af Filmværket i samarbejde med både Café Biografen og Brandts Klædefabrik.

Eventet er primært tiltænkt unge under 30 år, og det er gratis for alle at deltage.