Artikel

Cecilie Skou og Anette Vibeke Jensen

 

 

6 film på en dag, det er kosten på det årlige filmgennemsyn. Hør hvordan de frivillige i landets filmklubber oplever filmene: Intet, Den gyldne jord, Krummerne – det er svært at være 11 år, Robotbror, Pils eventyr og Søstre – sommeren vi fik vores superkræfter. 

 

Intet

“Barsk, men velspillet. Svær at vise og så sende børnene ud af biografen uden opsamling. “ Hanne 52 år, Slangerup.

“Jeg kunne ikke lide filmen da den er unødvendig voldelig og ind imellem rodet fortalt. Svært at finde meningen med at lave en sådan film. “ Oskar 15 år, Husets børnefilmklub.

“Meget voldsom film, men masser at tale om. “ Peter 34 år, Hobro.

“En voldsom film som kræver lidt intro. Synes den er uegnet til filmklubbrug, da den er meget ekstrem. “ Vinni, Svendborg Skolebio

 

Den gyldne jord

“En fremmed film med et fornuftigt tempo giver et indblik i en anden kultur, men som alligevel kobler til noget vi kender. “ Mads 50 år, Buster Holstebro.

“Rigtig smuk film og god historie. Den er værd at se mange gange. Rørende, gribende, sørgelig og engagerende. “ Freja Rose 10 år, Husets Børnefilmklub.

“En fin fortælling fra et miljø vi ikke kender så meget til. Lidt langsom, men smukke billeder. “ Hanne 52, Slangerup.

“En sund historie at få fortalt og den virker autentisk. “ John 61 år, Korsør.

 

Krummerne – det er svært at være 11 år

“En krummefilm som vi kender om venskab, forelskelse, mobning og familien Krumborgs uoverenstemmelser med Fru Olsen. Intet nyt under solen. “ Vinni, Svendborg Skolebio.

“God underholdning. Jeg tror den gør lykke hos børnene – en rigtig krummefilm. “ Lisbeth 61 år, Kjellerup

“God og hyggelig. Der skete noget hele tiden. Filmen taler fint ind i det med hvad der kan opstå når vi kigger op fra skærmen. “ Louise 46 år og Mads 7 år, Ballerup.

“En god familiefilm. God historie. Jeg så filmen med min familie. Mor (51), Far (55), Dreng (10), Dreng (7) og den passede til alle. Ideen om en uges skærmfri var rigtig god som vi harbesluttet at prøve af herhjemme.” Emine 51 år, Ballerup.

 

Robotbror

“God film. Jeg spiste kun et stykke slik. Meget spændende og medrivende. “ Josefine 8 år, Buster Holstebro

“Synes den var super god og rigtig sød. Den viser hvor svært det kan være at passe ind og være en god ven på samme tid. Hvilket mange unge kan relatere til i forhold til skolen og fritid, men også det at forældre kan være svære at danse med. “ Lizette 28 år, Hadsund børnefilmklub.

“Fin film. Sjov og flot lavet. Lærer at man ikke nødvendigvis får brug eller glæde af det man ønsker sig. “ Alexander 11 år, Viborg børne og ungdomsfilmklub.

“Flot produceret og kompleks handling. Nervepirrende og næsten skræmmende handling. Karakterer var klichefyldte, men frisk, anderledes og humoristisk film. “ Kim 56 år, Husets filmklub.

 

Pils eventyr

“Meget fin tegnefilm med en overskuelig handling. Det er muligt at tale lidt om middelalderen hvis man vil det. Altid godt at vise tegnefilm som ikke er af Disney eller Pixar. “ Mads 50 år, Buster Holstebro.

“Eventyrfilm, god historie, humoristisk, sjov, flot animeret og spændende. “ Freja Rose 10 år og Fransiska 75 år, Husets Børnefilmklub.

“Underholdende tegnefilm som er flot animeret. Der er action på hele tiden. Det gode mod det onde, hvor det gode sejrer til sidst. “ Lisbeth 61 år, Kjellerup. 

“Sød historie til de små, måske lidt uhyggelig i imellem, men god til aldersgruppen 7-8 år. “ Heidi 44 år, Svendborg Skolebio.

 

Søstre – sommeren vi fik vores superkræfter

“Anderledes og skæv – dokumentarisk. Lidt langtrukken og derfor lidt svært for nogle at sidde stille. “ Lisbeth 61 år, Kjellerup.

“Hyggelig naturfilm om børn der kan selv. Dejligt at de afdramatiserer, at moren er indlagt på psyk. I det hele taget accepterer de skøre som de skøre. “ Gunna 78, Husets filmklub.

“God historie til de 5-6 årige. “ Anette 40 år, Svendborg Skolebio

“En livsbekræftende film om at vi er stærkere sammen og at det er ok at være som vi er. Så fin. “ Louise 46 år og Mads 7 år, Ballerup.