Artikel

 

Skrevet af Jasmin Ingemansen / Frivillig projektskaber hos Filmværket

 

 

Filmværket har eksisteret siden januar 2019, hvor DaBUF igangsatte idéen om filmisk samskabelse og projektudvikling. Siden er der løbet meget vand i åen, og i år står endnu et friskt hold projektskabere klar til at inddrage Danmarks unge i en inkluderende og altomsluttende filmverden. 

 

Brænder for kulturoplevelser og filmfortællinger 

Filmværket består af en gruppe frivillige unge, der brænder for kulturoplevelser og filmfortællinger. Vi spænder bredt i alder og geografisk placering, men fælles for os alle er, at vi brænder for at udvikle og skabe filmevents og -workshops til vores egen målgruppe. Filmværket skaber projekter af unge for unge!

 

Et åbent og inkluderende værk 

Hos Filmværket forsøger vi gennem vores aktiviteter at ramme interessen hos unge mennesker i aldersgruppen 14 til 25 år. Men ud over det er vores mål at være inkluderende og let tilgængelige. Vores aktiviteter skal være for alle – bare de elsker film og gode oplevelser. Vi sørger derfor for at skabe projekter over hele landet, og som tilmed er gratis at deltage i, for på den måde har alle muligheden for at være med i løjerne.

Vi skaber projekterne med støtte fra Nordea-fonden, Tuborgfondet og DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

 

Filmformidling og sanselige oplevelser 

For os i Filmværket er det vigtigt at skabe aktiviteter, der både har fokus på filmformidling og sanselige oplevelser. At skabe events, der inddrager, omslutter og fascinerer tilskuerne og sætter spændende spor selv længe efter, at tilskuerne har forladt visningen. Vi skaber levende fortællinger i filmiske universer.

 

Gys & Gru

Selv om dette års projektskabere først nu står på tærsklen til at begynde den kommende sæsons fantastiske filmevents, kan du godt allerede nu begynde at glæde dig. Vi har nemlig nogle spændende og pirrende projekter på programmet: Gys & Gru: Hvorfor bliver vi bange?

Allerede den 28. november slår Filmværket dørene op for vores første event, der ikke er for sarte sjæle! En gyselig og interaktiv forestilling i en uhyggelig location. Aftenen bliver et sanseligt sammensurium af uhyggelige rekvisitter, spændende oplæg og en grufuld gyser, der hårrejsende og skælvende følger dig ud i den mørke novemberaften.

Superseje kvinder 

Girl power, det kan vi lide! Derfor stabler Filmværket en sjov og social aften på benene med fokus på virkelighedens og fiktionens superseje kvinder. En temaaften komplet med kvindelige superhelte og søstersind, rystet godt sammen med udklædninger, oplæg og en hyggelig quiz om de sejeste kvinder, vi kender.

 

Sjov i skoven 

Hos Filmværket elsker vi holistiske eventyr, så hvad er bedre end en totaloplevelse i skoven: Under åben himmel og med film, der også bruger skoven som setting på lærredet? Ved denne event skaber skoven rammerne for oplevelsen og trækker filmen med ud i virkeligheden. Aftenen prydes med bålsteder, socialt samvær og skovens isolerende følelse af (u)hygge.