Fødselsdag

 

Skrevet af Kim Bruun / Formand for DaBUF

Det er måske Jørgen Wagner fra Frederikssund Filmklub for Børn og Unge, som har sagt det mest præcise om DaBUFs sekretariat: “Når jeg er lidt nede, ringer jeg til sekretariatet, for der er altid sol i deres stemmer.” 

 

Hjælpsom, venlig og professionel 

Og det er vel egentlig sådan alle, som har jævnlig kontakt med Janne Flatau, oplever hende. Som den opmærksomme sekretær. Hjælpsom, venlig og professionel. Men man skal ikke tage fejl. Under det smilende og imødekommende væsen gemmer sig en diamant af ren viljestyrke!

 

I de rigtige hænder 

Snarere end at tale om sol i Jannes stemme og optræden ville det måske være mere korrekt at tale om kompetence. Har man Jannes opmærksomhed, fornemmer man, at man er kommet til den rette og i de rigtige hænder. Hvad Janne ikke ved om driften af DaBUF og om praktiske gøremål i bestyrelse og organisation, er stort set ikke værd at vide.

 

Ankeret og pulsen

Siden 2004 har Janne været en væsentlig del af ankeret og pulsen i servicering af klubber og bestyrelse samt et vigtigt bindeled til landets filmudlejere. Janne er indgået i et fint og lydefrit samarbejde med sine dygtige og dedikerede kollegaer på DaBUFs sekretariat. Først den legendariske arbejdsbi Liselotte Bjerg og i dag med Kine Bjaaland Dahl. Janne føjer sig på den måde ind i en smuk tradition af loyal og kompetent sekretariatshåndtering. Det kan ikke siges for tit, hvor vigtigt sekretariatsarbejdet er for DaBUFs funktionalitet, og hvor glade og stolte bestyrelse og klubber er for en altid udstrakt hånd, der holder fast på det væsentlige: Vigtigheden af arbejdet med børn og film, som altså bare skal fungere organisatorisk.

 

Engagement i børnefilmklubarbejdet 

Jannes engagement i børnefilmklubarbejdet strækker sig langt tilbage. Hun blev nemlig nærmest født ind i det. Hendes mor er DaBUFs mangeårige sekretær Lis Lorentzen, som dabuffer med hukommelse tilbage til forrige årtusinde kan huske for et lignende effektivt engagement. Og Janne startede faktisk sin karriere i DaBUF med at gøre rent på kontoret. Historien gentager sig, for nu er det Jannes datter, som har den tjans, så måske ved vi allerede, hvem der er sekretær for DaBUF om en lille snes år! Det skal også nævnes, at Janne som teenager var piccoline i Nordisk Films børnebiograf Tivoli Bio for Børn, der blev ledet af Judith og Ulrich Breuning, som i dag driver Filmfabrikken på Møn og i øvrigt er Pråsens redaktører!

 

Respekt og alvor 

Ingen opgave er for stor eller for ubetydelig for Janne. Lige fra at indberette tal til udlejere over at skrive filmanmeldelser til at holde styr på Børnebiffen over hele landet er Janne dedikeret og behandler opgaverne med samme respekt og alvor, som hun viser overfor mennesker, hun møder på sin vej. Når Janne nu runder de 50 år den 13. november, kan hun således se tilbage på en virksom tilværelse, hvor mange udlejere, hundredvis af dabuffere og en million børn har haft glæde af hendes arbejde. DaBUF siger tak og ønsker hjertelig tillykke.