FOR MEDLEMMER

Her finder du priser, tilbud, skabeloner og praktisk information til din filmklub

Priser og tilbud

Priser

Vi har samlet priser for filmleje og medlemskontingent for henholdsvis biograf-klubber og DVD-klubber her:

 • Se priser for biografklubber her
 • Se priser for DVD-klubber her

 

Filmtilbud

I kan både finde film til jeres filmklub i vores filmkatalog og i filmtilbud skabt i samarbejde med distributører. Her finder du vores filmtilbud for medlemsklubber:

 • Find aktuelle film i vores filmkatalog her. 
 • Køb et klubabonnement til Filmcentralen og få mulighed for at vise deres udvalg af film i filmklubben. Tilbuddet til DaBUFs medlemsklubber er ca. kr. 1.100,- ex moms pr. klub årligt uanset størrelse og antal medlemmer. Prisen giver ret til ubegrænset visning ved non-kommercielle arrangementer af alle film i Filmcentralens portal ’Undervisning’. For mere information kontakt sekr@dabuf.dk
 • Bestil gratis filmpakker til de 3-5 årige gennem BØRNEBIFFEN her.
 • Modtag gennemsynslink til kvalitets børnefilm fra Angel Films, der ikke har fået dansk biografdistribution. For mere information kontakt sekr@dabuf.dk
 • DaBUF råder over en række ikke-digitaliserede titler fra SF FILM, som ikke er til rådighed på DCP. Filmene kan lejes på DVD og Blu-Ray til filmklubvisning. Kontakt sekr@dabuf.dk for mere information.

Praktisk information for filmklubber


Faste aktiviteter i DaBUF 

DaBUF arrangerer hvert år landsseminar, filmgennemsyn samt ungdomsseminar.

Landsseminar: Hvert år i april afholder Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber et landsseminar, hvor der udover afholdelse af landsforeningens generalforsamling afholdes kurser og workshops, samt arbejdes med forskellige temaer, der giver klubberne inspiration og idéer til den kommende filmklubsæson. 

Filmgennemsyn: Der afholdes to filmgennemsyn årligt. Filmgennemsyn afholdes den anden lørdag i marts både øst og vest for Storebælt.

Ungdomsseminar: Hvert år i januar/februar måned afholdes et ungdomsseminar i Nyborg. Til seminaret mødes ungdomsmedlemmer fra landets filmklubber og tilbringer en weekend sammen. Ungdomsseminaret minder om DaBUFs landsseminar, men er for DaBUFs ungdomsmedlemmer og med fokus på de unge og deres arbejde ude i klubberne.

Dansk Ungdoms Fællesråd

DaBUF har i flere år modtaget driftstilskud fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) – et tilskud som er altafgørende for landsorganisationens arbejde. Det er jer – vores medlemsklubber – og jeres medlemmer, der danner grundlag for tildelingen af tilskuddet og i den forbindelse, er der nogle krav, der skal overholdes for, hvilke af vores medlemsklubber, der kan medtælles i ansøgningen. Læs mere om kravene her.


Persondataloven – materiale og information 

Vi gør opmærksom på, at klubberne selv har ansvar for at leve op til persondataloven. Se guide, skabeloner og skemaer, der kan hjælpe jer med, at få overblikket over loven.

 • Persondataloven indebærer nogle vigtige regler for deling af billeder og videoer på nettet. Se hvad det betyder i filmklubregi her.
 • Få et overblik over persondataloven her. 
 • Se guide og skabeloner fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde her.
 • Find vores generelle skabelon for personoplysninger ved tilmelding til filmklubben her. Bemærk at det ikke er nødvendigt at indhente særskilt samtykke ved tilmelding til filmklubben, da behandlingen er dækket af interesseafvejningsreglen.

Tryghed- og trivselspolitik
Se DaBUFs egen politik til inspiration her.
Kan tilsendes i wordformat – skriv til sekr@dabuf.dk

Indhentning af børneattester

Lokalforeninger, der beskæftiger sig med børn under 15 år, skal indhente børneattester i medfør af børneattestloven og Kulturministeriets tilhørende børneattestbekendtgørelse.

Læs mere om indhentning af børneattester i Dansk Ungdoms Fællesråds håndbog HER

Finansieringsmuligheder for filmklubber

Mangler I finansiering til at udvide jeres filmklubaktiviteter, trykke programmer eller slet og ret til at starte en filmklub? Vi giver her nogle bud på tilskudsordninger, I som lokalforening kan søge:

 • Det er muligt at søge tilskud til klubben direkte fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) gennem disse tilskudsordninger:
  Initiativstøtten

  Lokalforeningspuljen
 • Nordea Fondens Lokalpulje og Her bor vi-puljen støtter initiativer i det lokale kulturliv. Læs mere om puljerne her og her.
 • Tuborg Fondets Drømmepulje støtter unge mellem 16 og 30 år. Læs mere her
 • Derudover kan man søge kommunen om tilskud samt søge lokale virksomheder om sponsorater.
 • Statens Kunstfond yder støtte til litterære arrangementer for børn og unge, herunder forfatterbesøg. Se mere her.