Artikel

Skrevet af Pråsens redaktion

 

 

To væsentlige personligheder er hver især trådt ind i et nyt årti i deres livsforløb. Forskellene til trods har de i hvert fald vores uddelte hengivenhed til fælles 

Lige om lidt kan vi fejre DaBUFs 70 års jubilæum. Tillykke med det og tak for det. ‘Tak’ fordi det er alle jer frivillige, som har sikret, at foreningen kunne bestå i alle de mange år.

Som det er sagt før, er formænd et forbigående fænomen. Bestyrelser lige så.

 

Runde fødselsdage 

Den tryggeste base, vi har i de danske børnefilmklubber er vores til enhver tid siddende sekretariat. Det er sekretærerne, som er den daglige kontakt, I rækker ud til, når I har glæder eller sorger. Derfor er der også al mulig grund til at kippe med flaget, når omstændighederne tillader det.

I løbet af sommeren har Liselotte Bjerg og Kine Bjaaland Dahl rundet henholdsvis 80 og 40 år. De har begge sat deres præg på foreningen i de perioder, de hver især har ydet deres services til skiftende bestyrelser, frivillige og forpersoner.

 

Velsmurt hukommelse 

Set herfra lader det til, at Liselotte har været god til at introducere og ihvertfald fastholde en god møde-, referat- og foreningskultur. Hun har altid været meget varm fortaler (hvis ikke ligefrem agitator) for, at vedtægter og procedurer skal overholdes, og at referater skal imødekomme de formelle krav. Samtidig er hun et hjertevarmt menneske, som altid er opmærksom på andre menneskers velbefindende og trivsel. Ikke mindst er hun hele foreningens hukommelse, som med den rigtige smøring kan få tungen på gled og fortælle historier, som ville gøre sig på de syv verdenshave. Men altså alle med vores forgængere fra DaBUF i de bærende roller.

I Pråsens redaktion håber vi meget, at vi en dag kan formå Liselotte til at skrive sine memoirer – de skal nok give anledning til kluklatter og store forundrede øjne.

Liselottes hukommelse og indsigt er også en inspiration til artikler i Pråsens redaktion. Når det formelle er overstået og de underlødige pointer sidder løst, er Liselotte ikke sen til at bidrage til løjerne.

En fixer fylder 40 

Tilsvarende er det svært at forestille sig DaBUF uden Kine. I sine år som sekretær for DaBUF har Kine gradvist overtaget en del af Liselottes opgaver. Men hun har også formået at finde nicher og områder, hun har opdyrket på egen hånd. Kine har med fast og sikker hånd (sammen med Janne) ført os trygt ind i den digitale tidsalder. Hun hjælper til med at se mulighederne frem for udfordringerne i den fagre elektroniske verden.

I bestyrelse og udvalg nyder vi godt af, at Kine er stærkt engageret og har sine meningers mod. Man er aldrig i tvivl om, hvor man har Kine.

Heller ikke når dagens dont er overstået. Kine er en glædens ambassadør og en livsnyder. Hun er fantastisk til at smøre det sociale fællesskab i bestyrelsen, og har en betydelig aktie i, at bestyrelsen er så velfungerende som tilfældet er.