Artikel

 

Skrevet af Keld Mathiesen / Aalborg Filmklub

 

 

Efter en solid, grænsende til tung nattesøvn fortsatte DaBUF’s landsseminar søndag den 23. august 2020 i biografens dulmende mørke med Angel Films’ nyligt importerede tyske genindspilning (gammelt dansk ord for remake) af Lassie kommer hjem. Dansk versioneret, forstås.

Højtrykrensede tårekanaler

Slutningen på filmen var som det meste andet den samme nu som før. Det ligger lidt i titlen. Forventeligt et følelsesmæssigt lavement, som da også højtrykrensede tårekanalerne på søndagens aldrende, grådlabile publikum, der tilbage i det forrige årtusinde, lørdag efter lørdag i barndommens land knælende foran dagligstuens centralt placerede fjernsynsapparat, slugte et nyt afsnit i tv-serien om en hund og en dreng.

Storleverandør af film 

Uvist af hvilken grund har tyskeren fået 11 år af Medierådet, men kan under alle omstændigheder anbefales til aldersgruppen 3. – 5. klasse i næste sæson. Parallelt med denne visning kørte en anden Angel-importeret tysk film Luna og den magiske krystal. Angel Film har i den grad påtaget sig rollen som storleverandør af film til DaBUF og Med Skolen I Biografen (MSIB).

Fra stor tilfredshed til stor frustration

Også i det efterfølgende programpunkt var der frit valg mellem to spor. En workshop om FNs verdensmål i filmklubberne, og et klubudvekslingsmøde, hvor Lise-Lotte Bjørkholt, Kirsten Østergaard og Susanne Rørvig fint tog tråden op efter generalforsamlingens debat om tidens fortrædeligheder i almindelighed og coronasituationen i særdeleshed. To punkter fyldte det meste: Flexbilletsystemet, tilmeldingsmodulet som faciliterer medlemmernes tilmelding og betaling, og de nye forholdsregler mod Corona. 32 klubber bruger i øjeblikket Flexbilletløsningen, og det opleves mildt sagt forskelligt. Fra stor tilfredshed til stor frustration. Vi blev mindet om, at systemet er en standardløsning, som måske ikke er tilpasset alle klubbers behov, og vi må se tiden an.

Mørke skyer

Mørke skyer trækker sammen i optakten til den kommende filmklubsæson, nu hvor vi lige troede, at det værste var overstået. Konkrete forholdsregler blev diskuteret. Hvordan sluser vi børnene ind? Hvordan sluser vi dem ud igen efter visningen? Kan de sidde sammen uden afstand, hvis de kommer fra samme skole? Kan der åbnes for ekstra sale? Kunne det være en idé at få lavet en lille animationsfilm, som kan vises før filmstart?

Idérigdommen imponerende 

En meget stor del af klubberne var repræsenteret i denne debat, talelysten var slående og idérigdommen imponerende. Sjældent har et fællesmøde været så koncentreret og engageret som denne søndag formiddag i Svendborg, og de tre kompetente ordstyrere var i den grad på arbejde.

Dobbelt jubilæum

Afslutningsvist var der farvel og tak, hvor formand Kim Bruun gik sympatisk bodsgang med forglemmelsen af Jørgen Wagners fantastiske dobbelte jubilæum, 80års fødselsdag og 50års jubilæum med sin filmklub i Frederikssund, og Jørgen fik sin fortjente, stående, minutlange applaus.

På gensyn til foråret 2021. Måske 

Det hele blev rundet af med også en tak og farvel for denne gang fra den kommunikativt yderst kompetente Katrine Seier, formand for Aktivitetsudvalget. Tilbage var kun det sidste måltid ved Hotel Svendborgs elegant sammensatte buffet. Man kunne godt mærke, at køkkenet havde gjort sig umage. Velbekomme og på gensyn til foråret 2021. Måske!