Artikel

Skrevet af Jan Frydensbjerg / Formand Filmudvalget

 Foto: BUSTER / Nordisk Film

 

Det eneste, der synes sikkert her i starten af det nye år, er, at vi ikke ved, hvordan året og verden udvikler sig. På mange måder er det nu en velkendt præmis at leve efter. Vi kan tro, håbe og krydse fingre, og det er heldigvis den helt rigtige medicin, hvis man vil oparbejde en forventningens glæde. For vi ved det jo godt. Alt skal nok blive godt igen.

Glæde, gys og grineflip

Så lad os for en stund lukke øjnene, lukke lyset ude og åbne dem igen i biografmørket. Forestille os, at alt går som planlagt. At alle de film, der er på trapperne, får lov at komme hele vejen op på lærredet. Skidt være med datoer og deadlines, de gør alligevel bare ventetiden endnu længere og uudholdelige. Lad os bare glædes over alt det gode, som er på vej, og som i løbet af 2021 vil fylde os med glæde, gys og grineflip.

De svære 2’ere

Lad os starte med de svære 2ere, for dem er der en del af i det nye år. Vi kan se frem til et grufuldt gensyn med A Quiet Place, hvor det igen er livsnødvendigt at være musestille, hvis ikke monstrene skal høre os. I Minions 2 får vi historien om Gru, og om hvordan han allerede som 12årig drømte om at blive verdens største superskurk. Maverick vender tilbage til flysædet i Top Gun 2 35 år efter, at vi første gang blev betaget af jagerfly, venskab og romantik i det amerikanske luftvåben. Og sidst, men ikke mindst, så vender Ternet Ninja også tilbage. Denne gang foregår handlingen i Thailand, hvor Aske er taget til sammen med hele den pukkelryggede. Her forsøger Aske sammen med den ternede plyskriger at hjælpe børnene på en legetøjsfabrik.

Genindspilning af Busters verden

Det er ikke kun 2ere, der venter i det kommende år. Vi får også nye fortællinger om populære filmfigurer som for eksempel James Bond, Ghostbusters, Peter Kanin, Spiderman, Hotel Transylvania og Familien Jul – og så kommer der minsandten en genindspilning af Busters verden, den måske mest populære danske børnefilm nogensinde. Det bliver spændende at se, om filmen kan bringe Buster vellykket ind i et 2021-format. Eller om man fortsat vil ty til den gamle model!

Charme og opfindsomhed

Det samme bliver ligeledes interessant at erfare, når en ny version af Askepot rammer biograferne. Denne gang som musical. Gode gamle Tom & Jerry kommer også i en helt ny udgave på det store lærred. Forhåbentlig med samme charme og opfindsomhed som i de allerførste, nu klassiske filmstrimler. Bliver vi i animationens verden, kan vi allerede i marts se frem til en ny Disney-film: Fortællingen om Raya og den sidste drage. Her får vi historien om pigekrigeren Raya, der i en anden tid og en anden verden forsøger at finde titlens sidste drage.

Ud af Coronaens net

Som det sidste lyspunkt skal nævnes Uncharted. En film baseret på et meget populært computerspil. I stil med Tomb Raider får vi masser af Indiana Jones-agtige actionsekvenser og nu-går-den-vilde-skattejagt-momenter. I hovedrollen ses den unge Tom Holland, der har brilleret som Spiderman i de sidste par film om edderkoppehelten. Forhåbentligt er det tegn på, at vi langsomt, men sikkert, kan kravle ud af Coronaens net og genfinde os i biografmørkets væv af spændende filmhistorier. Ganske som vi kender og elsker det!