På grønlandsk hedder klubben Meeqqat filmertarfiat, Børnenes filmklub. Trods coronatid i 2020 har børnene i Nuuk haft mulighed for at tage imod de tilbud, vi kunne få fat på. 


Klubben 

I Katuaq bio tilbyder vi børn medlemskaber, hvori de gerne må invitere familie med ind og se film i deres fritid. En søndag hver måned viser vi to film, til mindre børn og til større børn. Klubben har været en af de største favoritter i biografen, og vi håber på et fortsat godt samarbejde.

Øen nordpå 

I Grønland er det ikke lige til at tage fra by til by eller rejse til og fra landet. Vi har derfor været meget heldige, at covid-19 ikke har haft lige store omkostninger, som der har været i andre lande. Pandemien har alligevel i høj grad påvirket biografen. Vi blev nedlukket i foråret 2020 i fem uger. Heldigvis var det kun den ene gang, vi skulle lukkes ned. Med plads til 508 gæster i biografen, blev der også sat besøgsbegrænsninger på max 100 pr. forestilling, også i foråret 2020. Selvom pandemien og restriktionerne har haft stor indflydelse i biografen, fik kulturlivet heroppe lov til at holdes i live året ud. Det har glædet os meget, at medlemmerne i klubben og andre biografgæster stadig fik lov til at nyde godt af det store lærred!

Biografens sortiment 

I Katuaq bio viser vi premierefilm, art cinema, babybio, altså forestillinger til nybagte forældre ud fra vores generelle udvalg af film, børnefilmklubbens film samt afholder en række årlige festivaler, såsom Japansk filmfestival i samarbejde med Det Japanske Ambassade i Danmark og Nuuk International Filmfestival, som grønlandske filmmagere har skabt.

Mens vi venter 

Der skal ikke lægges skjul på, at vi i Nuuk glæder vi os utrolig meget til, at der udkommer flere film. Mens vi venter, kommer vi til at se gode grønlandske film samt nogle af de gode gamle klassikere.

Af Ivalu Johansen / Katuaq Bio