Artikel

Skrevet af Nynne Bern Jensen 

 

Efter det meste af et årti i DaABUFs bestyrelse, vælger Nynne Bern Jensen nu at trække stikket. Nynne har siddet i snart sagt alle udvalg i DaBUF og har ikke mindst været en kapacitet i bestyrelsens Forretningsudvalg i mange år. Nynne fortæller om sin vej ind og sin tid i DaBUF – og kommer med anbefalinger til andre, som kunne tænke sig at prøve kræfter med bestyrelsesarbejdet.  

Det var ikke en lang og velovervejet beslutning, der førte mig til at blive en del af DaBUFs bestyrelse. DaBUFs daværende formand Tina Just ringede en dag til mig og spurgte, om jeg ikke ville blive en del af DaBUFs Ungdomsudvalg og måske et udvalg eller to mere, nu jeg alligevel var i gang. Det ene tog det andet og pludselig var jeg en del af DaBUFs bestyrelse.

Jeg har fået utroligt meget ud af at være en del af DaBUF. Jeg har både fået gode minder og venskaber ud af det, men også erfaring med bestyrelsesarbejde, og i mine år som repræsentant af DaBUF i DUF’s styrelse lærte jeg også meget om strategisk og politisk arbejde, der uden tvivl også har hjulpet mig i mit arbejdsliv efterfølgende.

Et blomstrende ungdomsudvalg 

Jeg har mange mindeværdige øjeblikke fra min tid i DaBUFs bestyrelse. Her har jeg været engageret i at give de unge en større plads i organisationens arbejde, og det har været fantastisk at se, hvordan det område er blomstret op og er blevet en stor og naturlig del af DaBUF i dag. Det var derfor også fantastisk for mig at få lov til at tage med DaBUF til Grønland, da vi i 2021 sendte et team unge seje projektskabere derop for at lave stop-motion workshop med børnene i den lokale børnefilmklub i Nuuk.

 

Plejer er død 

I den tid jeg har været i DaBUF har verdenen omkring os udviklet sig, og det har betydet, at DaBUF også har været nødt til at udvikle sig for at kunne følge med. Bevillingspengene er blevet færre, og vi har skulle kæmpe mere for at få dem. Vi har derfor været nødt til at nytænke mange ting og sætte nye projekter i søen og arbejde strategisk for at sikre os, at vi fortsat kan arbejde for at give børn og unge gode filmoplevelser. Det har været en spændende tid at være en del af bestyrelsen, og det har bestemt ikke været en tid, der har været præget af en ‘plejer’-mentalitet men derimod en tid, hvor nye ideer er blevet budt velkommen, hvilket har ført til mange sjove og spændende projekter og samarbejder.

 

Kast dig ud i det 

Mit råd til nye bestyrelsesmedlemmer, eller dem der overvejer at blive det, er, at man bare skal kaste sig ud i det. Man skal ikke være bange for, at man ikke har nok erfaring eller ikke ved, hvordan man arbejder i en hovedbestyrelse. DaBUFs bestyrelsen består nemlig af utrolig venlige og engagerede mennesker, som nok skal hjælpe dig i gang, og som er glade for at dele arbejdet med dig.

 

Prøv det hele 

DaBUF understøtter ikke kun de lokale børnefilmklubber i Danmark, men skaber også forandring og sætter fokus på særlige områder som en landsorganisation. Når man er en del af DaBUFs hovedbestyrelse, så er man med til at beslutte den vej som organisationen skal gå. Man er med til at beslutte, hvor man skal lægge organisationens fokus de næste år. Om man fx skal fokusere på at skabe flere udenlandske projekter, på at få flere unge med i de lokale filmklubber, på at starte og udvide flere lokale klubber eller på at give filmoplevelser for familier i udsatte boligområder. Og hvis man er med i mange år nok, så kan man være lige så heldig som mig og være med til at sætte fokus på alle de ovenstående eksempler. 

 

På gensyn 

Jeg har været glad for min tid i DaBUFs bestyrelse og er taknemlig for at have fået lov til at være en del af bestyrelsen i mange år. Nu glæder jeg mig til at få en mindre aktiv rolle men fortsat være en del af filmklub-fællesskabet, og jeg vil heppe fra sidelinjen på DaBUF og alle de spændende projekter som organisationen er en del af og vil lave i fremtiden.