Quiz
Lavet af Marc Honoré / Pråsen

 

Denne quiz indeholder helt sikkert spoilers. Den drejer sig nemlig om filmslutninger. Nærmere bestemt de filmslutninger, der ikke nødvendigvis giver endelig afklaring og konklusion. Pråsens filmquiz drejer sig denne gang om film med slutninger, der ikke er enten-eller, men rettere både-og, måske og ‘hvem ved?’

1. På trods af frikendelse fra pædofili-anklagerne antyder et anonymt geværskud mod pædagogen Lucas, at nogen i lokalsamfundet fortsat tvivler på Lucas’ uskyld. Hvilken film drejer det sig om?

2. Efter at have skabt morderiske optøjer i Gotham City’s gader sidder Arthur Fleck i samtale med sin psykiater på Arkham State Hospital. Arthur Fleck har tidligere i filmen vist sig som en ikke helt troværdig fortæller, og hvem ved om han er den faktiske Joker eller bare en psykisk syg mand, der forestiller sig det. Hvem ser vi i rollen som Arthur Fleck i Joker (2019)?

3. Ben og Elaine stikker af sammen fra Elaines bryllup og fanger lige netop den lokale bus. Med en blanding af glæde og mild bekymring sidder de nu bagerst i bussen på vej væk. Hvilken film er denne ikoniske slutscene fra?

4. I Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014) skyder den fallerede skuespiller Riggan Thomson sig selv i slutscenen i premieren på sit Broadway-teaterstykke. Han overlever dog, og da han vågner på hospitalet siger han farvel til sit superheltealterego, inden han – betaget af nogle fugle – kravler ud ad vinduet. Hvem spiller rollen som Riggan Thomson?

5. Kun et år efter Titanics forlis udkommer en dansk stumfilm, der blandt andet indeholder et skibsforlis som et centralt plotelement. Den nobelprisvindende forfatter Gerhart Hauptmann står bag det litterære forlæg. Og filmen er berømt for at have to forskellige slutninger. Originalen slutter lykkeligt, men til det russiske marked blev der også indspillet en tragisk slutning. Hvilken film er der tale om?

Tjek svarene ud i næste boks

  1. Jagten (2012)
  2. Joaquin Phoenix
  3. The Graduate (1967)
  4. Michael Keaton
  5. Atlantis (1913)