Quiz
Lavet af Marc Honoré / Pråsen

 

Pråsens egen quizmester Marc Honoré, har endnu engang fremtryllet en fantastisk quiz. Denne gang med temaet makkerpar! Test dig selv, dine venner og andre filmnørder, du møder på din vej for at se, hvem der vinder denne måned filmquiz! 

“Hvis du vil gå hurtigt, gå alene. Hvis du vil gå langt, gå sammen”. Sådan lyder det berømte ordsprog, der er både fortærsket og sandt. Foran og bag kameraet er der gennem filmhistorien mange eksempler på frugtbare samarbejder, stærke venskaber og værdifulde partnerskaber, selvom nogle af disse måske også har vist sig at være mere udfordrende end andre. Pråsens filmquiz handler denne gang om filmiske makkerpar.

1. ‘Min bedste uven’ (1999) skildrer det anstrengte forhold mellem et berømt instruktør- og skuespillermakkerpar. Under optagelserne til ‘Aguirre – den gale erobrer’ (1972) ligefrem truer den ene den anden med at skyde ham otte gang i hovedet – og efterfølgende sig selv. Hvilket umage makkerpar er der tale om?

2. To kvinder jagtes af politiet og beslutter sig for at køre ud over kanten på Grand Canyon i stedet for at overgive sig. Hvad er navnene på dette makkerpar (og titlen på filmen)?

3. Manuskriptforfatterne Seth Rogen og Evan Goldberg står bag denne buddykomedie, som de angiveligt begyndte at skrive allerede, da de var 13 år gamle. I filmen følger vi to venner, der vil prøve at feste og miste deres mødom, inden de skal starte på college efter sommerferien. Hvem spiller hovedrollerne som de to teenagere?

4. Selvom deres samarbejde også omfatter en del andre film, er dette makkerpar måske især mest kendt som skaberne af en lang række af ’Olsen Banden’-film. Den ene var scenograf og fuld af gode ideer, den anden var instruktør og rettede til. Hvilken filmproducerende duo er der tale om?

5. “I’ll have what she’s having” er den berømte replik, der falder efter Sally har fingeret en orgasme på Katz’s Delicatessen. Hvem spiller rollerne som Sally og Harry i denne romantiske komedie?

Tjek svarene ud i næste boks

Svar

  1. Klaus Kinski og Werner Herzog
  2. Thelma & Louise
  3. Jonah Hill og Michael Cera
  4. Erik Balling og Henning Bahs
  5. Meg Ryan & Billy Crystal