Quiz
Lavet af Marc Honoré / Pråsen

Foto: stockfoto fra pexels.com

Efteråret er kommet, og dermed også regnen. For en efterårstype som undertegnede quizmaster, er det en kærkommen gæst oven på en lun sommer, selvom det også betyder, at det allerede dystre bliver mørkere endnu. I bogreolen har jeg “The Little Book of Scottish Rain”, der indeholder omtrent 44 betegnelser for regn, som en beskrivelse af regns mange variationer. De metaforiske betydninger er omtrent lige så vidtrækkende. På film er regn brugt til at symbolisere helt banale ting som liv og død og alt der imellem. Pråsens filmquiz handler denne gang om regn på film.

1. Den enes forfriskende skylle er de andres oversvømmede kælderlejlighed i Sydkoreas klasseopdelte samfund. Hvilken film er der tale om?

2. I Singin’ in the Rain (1952) var det rent faktisk vand blandet med mælk, som Don Lockwood synger og danser rundt i. Ellers kunne regnen ganske enkelt ikke fanges på datidens film. Hvem er både hovedrolleskuespiller i og instruktøren bag denne musical-klassiker?

3.  Ian Malcolm bruger en dråbe vand på hånden til at forklare kaosteori; senere vælter det ned, mens uvejret har afbrudt strømmen på øen, og den residerende Tyrannosaurus Rex går til angreb. Hvem spiller rollen, som kaosteoretikeren, der ender med at få ret, i Jurassic Park (1993)?

4. Efter at have flygtet fra fængslet gennem et kloakrør, hilser Andy Dufresne en tung regnskylle velkommen. Hvilken film er der tale om?

5. Mark Darcy skal imponeres og Bridget Jones skifter derfor tøj et utal gange, før hun finder det helt rette. Forsøget på elegance spoleres dog i sidste øjeblik, da en forbikørende bil sender et solidt bølgesprøjt fra en stor vandpyt i retningen af hende. Hvem spiller rollen som Bridget Jones?

 

Svar

Tjek svarene ud i næste boks

1. Parasite (2019)

2. Gene Kelly

3. Jeff Goldblum

4. En verden udenfor (1994) 

5. Renée Zellweger