Artikel

 

 

 

Den 7. juni konstituerede den nye bestyrelse sig, og nu er alle placeret i et eller flere udvalg. Mød den nye bestyrelse her og bliv klogere på, hvad de spenderer deres tid på både udenfor og indenfor DaBUF. Og få svar på et vigtigt spørgsmål: Hvad er deres yndlingsfilm?

Katrine Seier, forkvinde for DaBUF

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?

Jeg er 28 år og er frivillig i Gladsaxe Børnefilmklub

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Jeg arbejder som kommunikationskonsulent i en brancheorganisation. 

Hvad er din yndlingsfilm?

Min yndlingsfilm er Tro, Håb og Kærlighed. Den smukkeste ungdomsfilm om kærlighed og at træffe svære valg. 

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

Jeg synes netop, at de oplevelser jeg får med film i biografen er med til at give mig nye perspektiver på virkeligheden. Film åbner verden op og giver mulighed for refleksion.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

Det er vigtigt at formidle filmmediet til børn og unge, så de også kan få nogle andre oplevelser med film, end de kan derhjemme. Ikke mindst er fællesskabsaspektet enormt vigtigt i mødet med kulturen. Og så er det også enormt vigtigt at blive udfordret, og at de bliver præsenteret for nogle film, som de måske ikke selv ville have valgt. 

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

Det giver mig rigtig meget energi at opleve, hvor meget børn og unge kan få ud af mødet med film. Både den måde det er med til at åbne verden på og give et indblik i nye kulturer. Men også det fællesskab man oplever, når man sammen med kammerater får helt nye oplevelser, som vil gøre indtryk i mange år. 

Katrine er med i Forretningsudvalget og Klubudvalget.

 

Anette Vibeke Jensen, næstforkvinde

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?

Jeg er 32 år og oprindeligt fra Odense Filmklub for Børn og Unge. I dag bor jeg i Hillerød.

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Jeg arbejder med digital udvikling og brugerinddragelse hos Arbejdstilsynet, og nyder ellers livet med venner, familie og diverse hus- og kreaprojekter.

Hvad er din yndlingsfilm?

Det skifter lidt, men jeg vender altid tilbage til Blue Velvet af David Lynch fra 1986, da den efter min mening balancerer mystik, romance, surrealisme og noir-stemning til perfektion.

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

Jeg elsker frisk luft, men nogle gange giver en tur i biografen et nyt perspektiv på virkeligheden, og det elsker jeg.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

Fordi en filmoplevelse bliver ti gange stærkere, når du har nogen at dele den med. I filmklubberne kan vi udvide børn og unges kendskab til film ved at præsentere dem for film de måske ellers ikke ville have set. Vi kan folde en film ud ved at indlede filmen eller arrangere leg, oplæg og samtaler rundt om filmen. Og så kan vi tilbyde et fællesskab og oplevelser for børn og unge som måske ellers ikke har mulighed for at komme i biografen.

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

Jeg er blevet grebet af det gode fællesskab i DaBUF og det vil jeg gerne være med til at give videre til andre. Jeg elsker også film og den fantasi, det udsyn, det frirum og den fordybelse film kan give. Derfor vil jeg gerne være med til at sikre filmklubbernes udvikling og spredning, så mange flere børn og unge kommer til at vokse op med gode film.

Anette er med i Forretningsudvalget, Kommunikationsudvalget og Pråsens redaktion.

 

Lise-Lotte Bjørkholt, kasserer

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?

62, Herlev Skolebio.

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Senior projektleder i Nuuday, del af vores Transformationsprojekt.

Hvad er din yndlingsfilm?

Det skifter hen over tid, senest var jeg meget begejstret for The Banshees of Inisherin, hvor vi i Herlev fik besøg af den Oscarvindende klipper fra filmen – Mikkel E.G.Nielsen.

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

Jeg elsker at være ude i naturen, og er det ofte.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

Biografen kan noget særligt, at se film sammen med vennerne i mørket, hvor alt andet er lukket ude.

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

Jeg synes, det er vigtigt at introducere børn og unge til filmmediet, og give dem stærke filmoplevelser.

Lise-Lotte er med i Forretningsudvalget og Internationalt udvalg.

Nynne Bern Jensen, bestyrelsesmedlem

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?
Jeg er 34 år og bor i København, hvor jeg også er frivillig i dvd-klubben Hodja fra Ørestaden

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?
Til daglig arbejder jeg i fagforeningen DM.

Hvad er din yndlingsfilm?
Puha, jeg kan ikke vælge én film, men lige nu glæder jeg mig til den nye Wes Anderson film, der kommer ud til sommer, da jeg er kæmpe fan af hans film.

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?
Jeg bliver så hurtig solskoldet og så er en mørk biografsal et godt sted at søge ly. Og så elsker jeg gode fortællinger og at opleve nye virkeligheder igennem film.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?
I børnefilmklubberne kan vi præsentere børnene for nye og anderledes film end dem de normalt selv ville vælge, og så kan vi skabe et rum, hvor der er tid og lyst til at fordybe sig og opleve filmen sammen med andre børn.

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?
Jeg har altid været en stor filmnørd og en stor fortaler for foreningslivet og i DaBUF kan jeg kombinere mine to interesser på en sjov og hyggelig måde.

Nynne er med i Forretningsudvalget og Kommunikationsudvalget.

 

Jan Frydensberg, bestyrelsesmedlem

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?

Jeg er ung både indeni og udenpå – men på min lagkage er der snart 48 lys. Jeg bor i Stjær.

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Jeg er danskkonsulent, udskolingslærer, skolebibliotekar og mini-forfatter.

Hvad er din yndlingsfilm?

Det vakler mellem The Deer Hunter, En verden udenfor, Interstellar, Toy Story 3, Pulp Fiction, Tilbage til fremtiden og Livet er smukt.

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

Jeg synes, at jeg er ret god til at kombinere begge dele.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

Fordi vi mere end nogensinde har brug for et fælles kulturelt fundament, fortællested og fristed.

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

Fordi jeg møder gode mennesker, der vil noget godt med andre end dem selv.

Jan er med i Filmudvalget.

Lobna Lyngby, bestyrelsesmedlem

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?
Jeg er 47 år og kommer fra Ballerup (både klub og bolig).

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Til daglig arbejder jeg i IT, Chr. Hansen, hvor jeg med mine 5-6 medarbejdere er ansvarlig for noget, der hedder IT compliance.

Hvad er din yndlingsfilm?

Den er svær. Der er mange. Remember the Titans og Pirates of the Caribbean står ret højt på listen.

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

Nogle film skal bare ses i biografen. Når det så er sagt, så kan der læres meget af film. Og ellers kan det være meget rart at slippe væk fra virkeligheden og blive mindet om, at der også er mange fantastiske ting i verden og ikke bare krig og elendighed, og hvad man ellers hører om i nyhederne.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

Film skal ses i fællesskab, og det giver noget at tale om, reflektere over og tænke tilbage på. Derved styrkes sammenholdet blandt børnene, og de lærer om fysiske relationer samtidigt.

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

DaBUFs arbejde er meget vigtigt, og rammer rigtig mange børn i hele landet. Jeg vil gerne hjælpe til med at holde liv i foreningerne og sikre gode filmoplevelser for mange flere børn langt ud i fremtiden. At jeg så også får mulighed for at arbejde med en masse dejlige mennesker både i bestyrelsen og de lokale klubber, er jo et kæmpe plus.

Lobna er med i Klubudvalget.

Kirsten Østergaard Nielsen, bestyrelsesmedlem

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?

Jeg er lige fyldt 70 år. Tilsyn i Århus Børnefilm siden 1980 og de sidste mange år bestyrelsesmedlem. Nyvalgt som formand. I DaBUFs bestyrelse på 10. år.

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Jeg er blevet pensionist for nylig og er aktiv i mit lokalområde, bl.a. i Hasle Fællesråd og på Elværket i Åbyhøj. Desuden er jeg med i forskellige seniorklubber og går til hyggeligt sangkor og gymnastik én gang om ugen.

Hvad er din yndlingsfilm?

Stadig Sound of Music, som jeg så i Oslo, hvor jeg oplevede stereolyd og storlærred for første gang som 12-årig. WOW. Det var fantastisk. Jeg har set filmen med mine børnebørn flere gange, på min søns opfordring.

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

Ja, der går en del tid med at se film, da jeg også skriver anmeldelser til vores Filmkatalog, men det er sjovt og berigende for mig. Film åbner for verden.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

Vores slogan rammer det godt: Film skal ses i fællesskab! Et sofa-publikum får ikke samme helhedsoplevelse, som når man ser film i biografen sammen med andre.

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

Jeg håber at jeg bidrager med min erfaring, indsigt og filmviden til bestyrelsen, så vi sammen kan gøre en forskel. Vi skal sikre at konceptet ”danske børne-ungdomsfilmklubber” klarer sig, for det er jo en helt unik opfindelse.

Kirsten er med i Filmudvalget, Aktivitetsudvalget og Internationalt udvalg.

Julie Tjalve, bestyrelsesmedlem u. 30

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?

Jeg er 23 år gammel. Jeg både bor i Odense, og er en del af Odense Filmklub.

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Jeg studerer Medievidenskab på Syddansk Universitet, hvor jeg netop har afsluttet 2. semester.

Hvad er din yndlingsfilm?

Jeg må indrømme, at min yndlingsfilm afhænger af, hvem der spørger. I virkeligheden er min yndlingsfilm ”The Usual Suspects”. ”The Usual Suspects” har dog den formidable, men moralsk forkastelige, Kevin Spacey i hovedrollen. Det er ikke altid lige populært at tilstå sin kærlighed til Spacey, så i de fleste sammenhænge vil min yndlingsfilm være ”Whiplash”.

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

Frisk luft er overvurderet. Jeg oplever masser af natur og frisk luft på det store lærred i biografen. Jeg er bare så heldig, at jeg ikke behøver være nervøs for våde fødder og myggestik.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

Det er supervigtigt, at børn og unge ser film sammen, da nogle film kræver et fællesskab. Nogle film er så fantastiske, at man har brug for nogle at dele den med.

Andre film er så mærkelige, uhyggelige eller hjerteskærende, at man har brug for nogle at tale oplevelsen igennem med. At vi som frivillige kan være med til at facilitere et rum, hvor disse samtaler kan finde sted, er et utroligt privilegium.

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

Jeg elsker film, og har brugt utallige timer af min barndom i biografen. Film har hjulpet mig, de har givet mig venner og de har udviklet mig. Hvis jeg, kan give filmglæden videre til bare ét barn, er jeg glad. I DaBUF er vi med til at sørge for, at denne glæde ikke bare bliver givet videre til et enkelt barn, men til utallige børn i utallige kommuner. Det er så fantastisk, at jeg knap kan sætte ord på det. Derfor vil jeg gerne bruge masser af tid i DaBUF.

Julie er med i Filmudvalget og Pråsens redaktion.

Helena Jepsen, bestyrelsesmedlem u. 30

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?

Jeg er 20 år gammel, og kommer fra Nyborg Børne- og Ungdomsfilmklub.

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Jeg læser Religionsstudier på 2. semester i Odense, og så arbejder jeg som korsanger i Nyborg kirke.

Hvad er din yndlingsfilm?

Min yndlingsfilm er enten Clueless eller The Hunger Games: Catching Fire. 

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

Biografen er et sted, hvor man bare kan glemme hverdagen og leve sig ind i et andet univers. Det er en hyggelig og afslappet atmosfære, som man altid kan nyde uanset vejr eller verdenssituation. 

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

I biografen skaber man et fællesskab på tværs af etnicitet, religion, køn og socialt miljø. Det er enormt vigtigt at give alle børn og unge muligheden for at skabe nye venskaber med folk, de normalt aldrig ville møde, og det gør man i biografen. 

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

Jeg har været medlem af DaBUF i mange år, og har derfor altid haft organisationen tæt på mig. Jeg føler og håber, at jeg kan bidrage til at opretholde og udvikle dette dejlige fællesskab, så vi fortsat kan sprede glæde rundt i landet. 

Helena er med i Kommunikationsudvalget.

Judith Breuning, suppleant

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?

Jeg er 72 år gammel og bor på Møn.

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Jeg har været leder for Filmfabrikken, filmskolen for børn og unge i Vordingborg Kommune, i mere end ti år. Jeg er ikke længere leder, men er fortsat aktiv filmformidler og løser en række opgaver for Filmfabrikken.

Film fylder meget, men ikke alt. Jeg er også med i Bøgestrømmens Teaterforening. Vi arrangerer ni teaterforestillinger om året, og jeg er kommunens repræsentant. Og ellers dyrker jeg min have, børn, børnebørn og venner.

Hvad er din yndlingsfilm?

Det der med yndlingsfilm er noget af en udfordring og er helt umuligt at besvare. Der er for mange at vælge imellem, men Døde poeters klub fra 1989 ligger højt blandt mine yndlinge, som en film der fungerer på mange plan og kan give gode diskussioner om pædagogik, ansvar og etik. Men det kunne nu også være Lasse Hallströms Mit Liv som hund. Eller Jeanne Dielman, som kun få har set, men som for nylig er blevet kåret som verdens bedste film – 3 timer og 13 min. langsom film med faste indstillinger. Fantastisk film. Eller …

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

Det er aldrig tidsspilde at gå i biografen og se film. Vi elsker gode historier. Og det er her de gode historier fortælles og lever bedst. Filmfortællinger er vigtige. De giver indsigt og forståelse af andres livsvilkår og gør os klogere på vores egne liv. Det er også her oplevelsen, helst skal deles med andre, så tanker og følelser kan vendes og berige vores liv i endnu højere grad. Og så er det bare skønt at svømme væk i mørket og få en på opleveren.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

At børn har mulighed for at se og selv lave film i en filmklub er vigtigt. Her kan de møde film og andre filmgenre, som de måske ikke selv lige ville vælge. Det kan være med til at udvikle indsigt og forståelse for filmmediet, både som kunstart, men også give dem en større mediebevidsthed som er vigtig i en verden, hvor de bombarderes med visuelle medier. At samtale og analysere film i en filmklub kan bidrage til, at de bedre kan forholde sig kritiske til visuelle medier. Give mulighed for fordybelse og at opleve vigtigheden af at være en del af et fællesskab. Her kan børn og unge også prøve kræfter med selv at producere film sammen med andre.

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

Især det at børn og unge har mulighed for selv at lave film er vigtig for mig. Det er med til udvikle børn og unges fantasi og kreativitet, berige deres liv og bidrage til deres personlige og kulturelle udvikling.

Judith er med i Pråsens redaktion, Aktivitetsudvalget og Internationalt udvalg.

Cecilie Elmholt Skou, suppleant u. 30

Hvor gammel er du og hvilken klub/landsdel kommer du fra?

Jeg kommer fra Gladsaxe og bor på nuværende tidspunkt i Ballerup 

Hvad laver du ved siden af dit frivillige arbejde i DaBUF?

Jeg studerer TV- og Medietilrettelæggelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Emdrup. 

Hvad er din yndlingsfilm?

Coco – fordi den behandler et meget sårbart og vigtigt emne i børnehøjde. Det er jeg vild med!

Hvorfor spilder du din tid i biografen i stedet for at få frisk luft og opleve virkeligheden?

For mig er biografen et sted, hvor jeg kan lære om verden, nye kulturer, anderledes værdier og problematikker. Samtidig er det et sted, hvor jeg ofte kommer for at koble hjernen fra og blive underholdt og for at hygge mig i selskab med min familie og venner. At biografen rummer begge dele, synes jeg er magisk.

Hvorfor er det vigtigt at vise film for børn og unge, når de alligevel bare selv kan gå i biografen eller på Netflix?

På streamingtjenester er der et overload af indhold som børn og unge selv kan vælge. Men jeg synes at det er vigtigt at udvælge nogle gode film med vigtige budskaber som børnene kan se i fællesskab i biografen. Her har vi som filmklubber mulighed for at viderebringe noget af den kulturarv, som vi hver især føler er vigtig at give videre til de næste generationer; vise børnene film, som de (måske) ikke selv havde valgt derhjemme, men som de forhåbentlig synes godt om alligevel.

Hvorfor har du valgt at bruge (noget af) din dyrebare tid i DaBUF?

Jeg har gennem det meste af min barndom været medlem af Gladsaxe Børnefilmklub. Jeg ved derfor selv, hvor meget det betyder at få oplevelser i en tidlig alder som man kan dele med sine venner og familie. Oplevelser der sætter sig og oplevelser der styrker fællesskabet, vil jeg gerne være med til at viderebringe til andre børn og unge.

Cecilie er med i Pråsens redaktion og Internationalt udvalg.