START EN FILMKLUB

Læs om medlemsfordele og -priser samt hvordan du starter en filmklub

Bliv medlem af DaBUF

Som medlem af DaBUF bliver du en del af et fagligt fællesskab, du får let adgang til filmleje og adgang til hjælp og sparring om alt fra opstart til filmbestilling, repertoirevalg, kurser, råd og vejledning.

Hvis du vil være medlem af DaBUF skal du udfylde nedenstående skema og send det ind til vores sekretariat, sekr@dabuf.dk. Herefter vil de tage kontakt til dig.

Indmeldelsesskema for biografklub 

Indmeldelsesskema for DVD-klub 


Pris for medlemskab

Priser for medlemskab afhænger af antal medlemmer og varierer fra biografklub til DVD-klub. Se priser for medlemskab her:

Start en filmklub

Ved opstart af en filmklub er de fire F’er et godt udgangspunkt: Frivillige, Forevisningssted, Filmtyper og Finansiering.

  • Frivillige – en filmklub skal have en (mindre) bestyrelse. Findes der nogen i den umiddelbare omgangskreds, der kunne have interesse i at være med til at starte en filmklub? Familie, venner, kollegaer m.m.. Gerne nogen med børn i målgruppen og med interesse for film og måske endda formidling heraf. Tilsammen skal I danne en bestyrelse, der skal danne grundlag for filmklubbens virke. En gang om året afholdes en generalforsamling, hvor medlemmernes meninger kan komme til udtryk.
  • Forevisningssted – en biograf, hvor film kan vises på det store lærred, er altid at foretrække. Hvis en sådan mulighed ikke findes, kan DVD film vises i forsamlingshuse, skoler, bibliotekssale og lignende, blot rummet kan blive tilstrækkelig mørklagt, og det rette fremvisningsudstyr kan fremskaffes.
  • Filmtype – i løbet af en sæson vises ca. 5-7 film (pr. hold), som tilsammen appellerer til et bredt publikum. De forskellige typer film kunne eksempelvis være: en komedie, en spændingsfilm, en klassiker, en ukendt film og naturligvis et ”trækplaster”. Det er en fordel at dele medlemmerne ind i hold efter alder/klassetrin for at målrette filmene bedst muligt. I starten kan man med stor fordel koncentrere sig om én aldersgruppe og senere hen udvide til flere.
  • Finansiering – filmklubben skal kunne finansiere sig selv, således, at de frivillige i bestyrelsen ikke har ekstra udgifter af filmklubarbejdet.

Filmklubbens medlemmer betaler naturligvis for deres medlemskab (typisk mellem kr. 100,- og 200,-), hvilket skal dække filmleje, lokaleleje og kontingent til DaBUF. Aktuelle priser findes for oven. Derudover kan man søge kommunen om tilskud samt søge lokale virksomheder om sponsorater.


Kom godt i gang 

Er du ny i det frivillige arbejde eller mangler information om bestyrelsesarbejdet i en lokalforening? Vi har samlet tips, tricks og tilbud til dig, der gerne vil vide mere om det frivillige arbejde/frivilligheden i en filmklub. 


Tips og tricks til lokalforeningsarbejdet

Her har vi samlet gode råd, guides og værktøjer til frivilligt foreningsarbejde:


Kom på bestyrelsesskole hos Dansk Ungdoms Fællesråd

Er du ny som bestyrelsesmedlem i din lokale filmklubforening og er I medlem af DaBUF? Så har du muligheden for at deltage i Dansk Ungdoms Fællesråds (DUF) bestyrelsesskole, som er et gratis kursus for lokalforeninger, der er medlem af DaBUF.  Her lærer du alt om det praktiske bestyrelsesarbejde samt får viden om og træning i din rolle som bestyrelsesmedlem. Få mere viden om DUF bestyrelsesskole her


Forslag til vedtægter og budget

Vi har udarbejdet nogle standardskabeloner som I kan bruge i jeres klub.

Download standardvedtægter her. 
Download budgetskabelon her.