PROJEKTER

Se tidligere og nuværende projekter

DaBUF laver projekter, der formidler film- og medier til børn og unge – i både Danmark og i udlandet. Fælles for alle projekterne er, at de giver børn og unge mulighed for i fællesskab at møde filmen som kunstart. Her finder du et uddrag af DaBUFs nye såvel som gamle projekter.

Nordisk Filmcamp

I sommeren 2014 afholdte DaBUF for første gang i samarbejde med Filmfabrikken på Møn, en filmcamp for børn og unge fra Norge, Sverige og Danmark.

Læs mere om Filmcampen 2014 i Pråsen

Læs mere om Filmcampen 2022 i Pråsen

Læs mere om Filmcampen 2023 og se filmene her.

Filmværket

I samarbejde med Station Next startede DaBUF i 2019 projektet Filmværket. Projektet er siden videreudviklet med flere frivillige og et nyt samarbejde med Ungdomsringen. Filmværket er drevet af 7-15 unge mellem 17-25 år, der planlægger og virkeliggør en række aktiviteter for andre filminteresserede unge rundt i landet. Projektets formål er at give unge et indblik i og interesse for filmverdens mangeartede arbejdsområder. Samt at inspirere dem til efterfølgende selv at udvikle filmaktiviteter og/eller arbejde videre med film.

Projektet har i årenes løb været støttet af Nordea-fonden, Tuborgfondet, DFI og DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Se tidligere arrangementer og følg med i kommende på Filmværkets Instagram og Facebook.

Filmmagernes Verdensmål

I 2020 startede DaBUF projektet Filmmagernes Verdensmål. Projektet er drevet af 6-10 unge mellem 16-25 år, der udvikler og afvikler workshops i stop motion og FN’s 17 verdensmål. Projektets formål er at udbrede kendskabet til og styrke engagement i verdensmålene blandt børn og unge i alderen 9-12 år gennem filmproduktion. Med en saks i hånden og modellervoks under neglene får børnene mulighed for at konkretisere og visualisere verdensmålene i små stop motion-videoer, samt får redskaberne til at fortsætte kreativiteten og produktionen af stop-motion derhjemme.

Projektet er støttet af Det Danske Filminstitut (DFI), Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Tuborgfondet, Nordea-fonden og NAPA.

Se nogle af de film, som er blevet til gennem projektet på Filmmagernes Youtube.

Film for fællesskabet (2017/2018)

Projekt Film for fællesskabet fandt sted i sæson 2017/2018 og bestod af to dele:

  • Workshops for lokalforeningernes frivillige, hvor de lærte at undervise børn og unge i at lave “lommefilm” – korte videoer på telefonen. 
  • Lommefilm produktions-workshops for klubbernes medlemmer.

Du kan læse mere om projektet og tankerne bag her.

 

DenSa (2010)

I 2010 påbegyndte DaBUF et sydafrikansk filmklubprojekt ved navn DenSa – kort for Denmark & South Africa. I 2012 tog en gruppe frivillige unge fra DaBUF til Sydafrika, hvor de boede i 5 måneder. Her præsenterede de den danske børnefilmtanke og arbejdede sammen med sydafrikanske unge om at opstarte børnefilmklubber i udsatte kvartere i Johannesburg. Projektet ledte til etablering af 5 nye filmklubber, hvoraf nogle af dem stadig eksisterer. 

Du kan læse mere om det spændende projekt her.