Artikel

Skrevet af René Ligneul

 

 

Vejle Skolebio fejrer i år 30 års jubilæum og er på vej mod flere medlemmer. Formand René Ligneul fortæller om klubbens aktiviteter, glæder, udfordringer og håb for fremtiden. 

Hvordan fejrer I filmklubbens jubilæum? 

Vi skød sæson nummer 30 i gang med en gratis film den 9. oktober, hvor vi havde billetter til Animationsfilmen ‘DC League af Superkæledyrene’ til de første 350.

Hvor mange medlemmer og hvilke aldersgrupper har I i filmklubben? 

Vi har 319 medlemmer i denne sæson i alderen 4 til ca. 10 år samt forældre. I år har vi haft en medlemsfremgang på godt 11%.

Hvorfor tror I, at jeres filmklub har eksisteret i så mange år, som den har?

Vi har i mange år haft stor opbakning i byen – også blandt byens skoler og institutioner, men vi har også mistet mange medlemmer i takt med, at der er kommet mere streaming. Vi har derfor været nødt til at følge med tiden og justere, hvordan vi viser film, og hvilke film vi viser. Vi håber, at den stigning vi har set i antallet af medlemmer i år er et udtryk for, at vi har ramt den rigtige måde at arrangere det på. Hertil har vi igennem mange år haft et rigtig godt samarbejde med Lido biografen.

Hvad har I gjort for at få flere medlemmer?

Vi har helt generelt forsøgt at gøre det nemt og mere fleksibelt at være medlem af Vejle Skolebio. Vi har fx ændret på måden, vi viser film. I dag kan man selv sammensætte sin filmpakke, hvor man frit kan vælge mellem 1-8 film ud af 16 mulige film, som vi har udvalgt. Det fungerer sådan, at man køber et medlemskab til 125 kr. og hver film man vælger koster 5 kr. ekstra.

Sidste år forsøgte vi os med en anden variant, hvor vi havde 22 film i udbud og så skulle man vælge fire film. Det kom der dog ikke flere medlemmer af.

I år har vi fået mange positive tilbagemeldinger på formatet, da det giver medlemmerne en langt større frihed i forhold til at sammensætte lige præcis den filmpakke, der passer til dem – både i forhold til film og dage.

Samtidig har vi gjort det nemmere at tilmelde større grupper/klasser, så man kan lave en tilmelding på op til 30 personer af gangen. Her har vi været i dialog med DaBUFs sekretariat for at sikre, at vi får de nødvendige oplysninger på hvert enkelt medlem. Flexbillet, som vi bruger som billetsystem, har også været meget behjælpelige i forhold til at justere systemet til vores behov.

Hvad udfordrer jer? 

Ingen tvivl om, at muligheden for streaming er vores største konkurrent. Vi er også udfordret på at få vores forening promoveret. Vi har ikke mulighed for at sætte info op på AULA m.m., så vi uddeler stadig flyers. I år har vi dog været bedre til at bruge Facebook.

Hvad glæder jer? 

Vi er super glade for, at vi har haft en stigning i medlemmer samt, at der bliver brugt flere penge pr. medlem. I gennemsnit vælger hvert medlem 5-6 film og bruger hermed ca. 150 kr. på en sæson.

Hvad får jer til at fortsætte?

Glæden ved at give børn (og deres forældre) mulighed for at komme i biografen på en tryg måde – og vi kan se, at der bliver sat pris på vores frivillige arbejde. Vi har en super hyggelig bestyrelse med god erfaring. Vi er måske ikke så mange, men vi ved hver især, hvad vi er gode til, hvilket er vigtigt.

Hvilke ønsker har I for filmklubbens fremtid? 

Vores største ønske er igen at blive en af de største filmklubber for børn i Danmark. Det kommer til at tage lang tid, men hvis vores udvikling fortsætter, så er der da en mulighed. Vi håber og er optimistiske.