Søg film
Dansk Tale

af Mehdi Avaz, 2017 - Danmark
Kristian må vende hjem til sin fødeby og se sine dæmoner i øjnene, da hans tidligere faderfigur ligger alvorligt syg. I samme by slås Trine med livet som alenemor, og to gymnasieelever, den sensitive Tobias og hans mere hårdkogte veninde Q, oplever udfordringer i deres indbyrdes forhold. Et voldsomt trafikuheld knytter de fire menneskeskæbner sammen på uventede måder. Filmen kan bookes på både DVD og Blu-ray.
af Lotte Svendsen, 2017 - Danmark
Cirkuslivet er et og alt for direktøren Kaj og hans datter, Ramona. Men noget er i gære. Et andet cirkus, der kalder sig Suverænum, pønser tilsyneladende på at overtage Kajs livsværk. Samtidig opdager Ramona, at nogen udspionerer hende. Ved hjælp af alle sine venner, Mille, Rosa, Kristian, Bamse, hr. Skæg og Onkel Reje, prøver hun at komme til bunds i mysteriet. Filmen kan bookes på både DVD og Blu-ray.
af Shahrbanoo Sadat, 2016 - Danmark, Frankrig, Sverige
I en afghansk landsby er arbejdet skarpt kønsopdelt: Kvinderne tager sig af det huslige, og mændene bestemmer. Også hyrdebørnene i bjergene ved, at drenge og piger skal holdes adskilt. Pigerne snakker om bryllup og øver sig i at ryge. Drengene øver sig med deres slangebøsser, der skal holde ulve væk. Selv i dette lille samfund findes der kliker og folk, der udstødes på grund af sladder og overtro.
af Jeremy Degruson, Ben Stassen, 2017 - Belgien, Frankrig
For mange år siden forsvandt Adams far. Nu er Adam 13 år og på sporet af faderens identitet. Han finder ham i skikkelse af selveste Bigfoot - den legendariske, behårede kæmpe, der bor dybt inde i skovene. Bigfoot er heldigvis vældig flink, og nogle af hans særlige kræfter er også gået i arv til Adam. Da onde spekulanter dukker op for at udvinde Bigfoots dna, må Adam og farmand klare ærterne sammen.
af Guðmundur Arnar Guðmundsson, 2016 - Danmark, Island
I en afsides fiskerlandsby i Island oplever teenagedrengene Thor og Christian en sommer, de sent vil glemme. Thor gør haneben til Beth, byens fagreste pige, og Christian hjælper ham efter bedste evne med at vinde hendes hjerte. Undervejs opdager Christian, at han selv er ved at udvikle forvirrende følelser for Thor, sin bedste ven.
af Erik Poppe, 2016 - Norge
9. april 1940 rykker den tyske besættelsesmagt ind i Norge og stiller kong Haakon 7. et ultimatum: Overgivelse eller krig. Mens kronprinsesse Martha flygter til Sverige med børnene, bliver Haakon og kronprins Olav tilbage i Oslo. I tre lange dage grubler kongen over, hvordan han skal forholde sig til Tysklands krav. Folkets, kongefamiliens og hans eget liv afhænger af hans endelige beslutning.
af Maren Ade, 2016 - Tyskland, Østrig
Winfried er aldrende skolelærer, uforbederlig spasmager og ret ensom. Da hans hund dør, tager han spontant til Rumænien for at opsøge sin voksne datter, karrierekvinden Ines. Hun afviser sin fars kiksede overraskelsesvisit, men han giver ikke op. For at komme tættere på sin datter udgiver han sig for at være den pinlige coach Toni Erdmann og møver sig ind i Ines' og hendes kollegers arbejdsliv.
af Suzanne Osten, 2016 - Sverige
Den 8-årige pige Ti bor hos sin psykisk ustabile mor i en lejlighed, der bedst kan beskrives som en svinesti. I skolen vender Ti den positive side udad, men derhjemme er det kun pigens fantasi og minderne om hendes afdøde moster, der hjælper hende gennem hverdagen. Da moderens tilstand forværres, må Ti håbe på, at hendes omverden vågner til dåd, så hendes mor kan få den hjælp, hun fortjener.
af Asghar Farhadi, 2016 - Frankrig, Iran
Det iranske ægtepar Emad og Rana, der begge medvirker i en teateropsætning af 'En Sælgers Død', tvinges til at flytte fra deres hjem og må i desperation leje en ny lejlighed gennem en kollega. Lejligheden viser sig at have været beboet af en promiskuøs kvinde, og en dag, da Rana er alene hjemme og i bad, aflægger en af den tidligere lejers herrebekendtskaber lejligheden et besøg ...

Danske børne- og ungdomsfilmklubber