Søg film
Dansk Tale

af Jeremy Degruson, Ben Stassen, 2017 - Belgien, Frankrig
For mange år siden forsvandt Adams far. Nu er Adam 13 år og på sporet af faderens identitet. Han finder ham i skikkelse af selveste Bigfoot - den legendariske, behårede kæmpe, der bor dybt inde i skovene. Bigfoot er heldigvis vældig flink, og nogle af hans særlige kræfter er også gået i arv til Adam. Da onde spekulanter dukker op for at udvinde Bigfoots dna, må Adam og farmand klare ærterne sammen.
af Guðmundur Arnar Guðmundsson, 2016 - Danmark, Island
I en afsides fiskerlandsby i Island oplever teenagedrengene Thor og Christian en sommer, de sent vil glemme. Thor gør haneben til Beth, byens fagreste pige, og Christian hjælper ham efter bedste evne med at vinde hendes hjerte. Undervejs opdager Christian, at han selv er ved at udvikle forvirrende følelser for Thor, sin bedste ven.
af Erik Poppe, 2016 - Norge
9. april 1940 rykker den tyske besættelsesmagt ind i Norge og stiller kong Haakon 7. et ultimatum: Overgivelse eller krig. Mens kronprinsesse Martha flygter til Sverige med børnene, bliver Haakon og kronprins Olav tilbage i Oslo. I tre lange dage grubler kongen over, hvordan han skal forholde sig til Tysklands krav. Folkets, kongefamiliens og hans eget liv afhænger af hans endelige beslutning.
af Rasmus A. Sivertsen, 2016 - Norge
I Hakkebakkeskoven bor Klatremus og alle hans små dyrevenner. Skoven er også hjemsted for Mikkel Ræv og andre rovdyr, som gerne vil spise de mindre dyr. For at komme frygten til livs får den fornuftige Morten Skovmus og Bamsefar indført en lov om, at alle i skoven fremover skal være venner. Men Mikkel Ræv har ikke tænkt sig at følge lovens bogstav. Filmen kan bookes på både DVD og Bluray.
af Rasmus Heisterberg, 2016 - Danmark
De medicinstuderende og bedste venner Rune og Søren køber sammen med to andre gutter en lejlighed på Nørrebro, hvor deres nye liv skal til at forme sig med fester, sjov og ballade. Rune og Søren har planlagt en tur til Sydamerika sammen, men en række skæbnesvangre begivenheder sætter deres venskab på en hård prøve og får dem til at tage deres tilværelse op til overvejelse. Filmen kan bookes på både DVD og Bluray.
af Garth Davis, 2016 - Australien, England, USA
Den 5-årige dreng Saroo falder i søvn i toget til Calcutta og er ude af stand til at finde hjem til sin familie igen. Efter en hård og farefuld tilværelse som gadebarn kommer Saroo på børnehjem og adopteres af et australsk par. Men hans indiske ophav forfølger ham, og plaget af skyldfølelse beslutter han sig tyve år senere for at forsøge at finde sin tabte familie. Filmen kan bookes på både DVD og Bluray.
af Maren Ade, 2016 - Tyskland, Østrig
Winfried er aldrende skolelærer, uforbederlig spasmager og ret ensom. Da hans hund dør, tager han spontant til Rumænien for at opsøge sin voksne datter, karrierekvinden Ines. Hun afviser sin fars kiksede overraskelsesvisit, men han giver ikke op. For at komme tættere på sin datter udgiver han sig for at være den pinlige coach Toni Erdmann og møver sig ind i Ines' og hendes kollegers arbejdsliv.
af Suzanne Osten, 2016 - Sverige
Den 8-årige pige Ti bor hos sin psykisk ustabile mor i en lejlighed, der bedst kan beskrives som en svinesti. I skolen vender Ti den positive side udad, men derhjemme er det kun pigens fantasi og minderne om hendes afdøde moster, der hjælper hende gennem hverdagen. Da moderens tilstand forværres, må Ti håbe på, at hendes omverden vågner til dåd, så hendes mor kan få den hjælp, hun fortjener.
af Asghar Farhadi, 2016 - Frankrig, Iran
Det iranske ægtepar Emad og Rana, der begge medvirker i en teateropsætning af 'En Sælgers Død', tvinges til at flytte fra deres hjem og må i desperation leje en ny lejlighed gennem en kollega. Lejligheden viser sig at have været beboet af en promiskuøs kvinde, og en dag, da Rana er alene hjemme og i bad, aflægger en af den tidligere lejers herrebekendtskaber lejligheden et besøg ...

Danske børne- og ungdomsfilmklubber